El productor Harvey Weinstein en l'edició 2017 dels Oscars (Reuters)

Pulitzer per a "The New York Times" i "The New Yorker" per destapar el cas Weinstein

Actualitzat
TEMA:
Mitjans de comunicació

El diari "The New York Times" i el setmanari "The New Yorker" han guanyat conjuntament el Premi Pulitzer al servei públic, per haver destapat el cas d'agressions sexuals protagonitzat pel productor de cinema Harvey Weinstein.

L'octubre de l'any passat, "The New York Times" va publicar un reportatge en el qual va documentar com, durant dècades, el productor va arribar a nombrosos acords extrajudicials per posar fi a denúncies d'assetjament sexual d'antigues treballadores i associades seves. A la informació del diari s'hi va sumar la revista "The New Yorker", que va divulgar testimonis d'alguna de les afectades.

A banda del guardó per la cobertura del cas Weinstein, "The New York Times" ha guanyat dos premis més, entre els quals el premi en la categoria de periodisme nacional, conjuntament amb "The Washington Post", pels articles sobre la ingerència russa en les eleccions presidencials del 2016.

El "Post" també ha guanyat el premi al millor reportatge d'investigació per publicar el cas de l'antic jutge i candidat republicà al Senat per Alabama, Roy Moore, acusat de mantenir relacions sexuals amb diverses dones menors d'edat fa dècades.

L'èxode dels rohingyes, millor reportatge fotogràfic

En la categoria de periodisme internacional, l'agència de notícies Reuters ha estat premiada per un reportatge especial que va revelar les connexions entre el president de les Filipines, Rodrigo Duterte, i esquadrons de la mort de la policia. A més a més, Reuters també ha estat reconeguda per les fotografies sobre l'èxode dels rohingyes.

 

 

"The Press Democrat" s'ha emportat el premi a la millor cobertura d'una notícia d'última hora pel seu treball sobre l'incendi que va arrasar el barri de Coffey Park, a Santa Rosa, i el guardó al millor reportatge local ha estat per a "The Cincinnati Enquirer" i la seva cobertura de l'epidèmia que suposa l'augment del consum d'heroïna.

A la cerimònia, presentada per Dana Canedy, la primera dona negra que ho fa en els 102 anys d'història dels premis, els Pulitzer també han reconegut "The Arizona Republic" i "USA Today", que han compartit el guardó al millor reportatge explicatiu per les seves publicacions multimèdia al voltant del mur que Donald Trump vol construir a la frontera amb Mèxic.

Els Premis Pulitzer, que atorga la Universitat Colúmbia, de Nova York, suposen un gran prestigi i reconeixement dins el sector del periodisme. Els guanyadors, a més a més, s'emporten un premi en metàl·lic de 15.000 dòlars, amb l'excepció del guardó al servei públic en periodisme, que premia una publicació en comptes d'un individu i és reconegut amb una medalla d'or.

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicació Assetjament sexual
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut