Puigdemont lamenta la "desunió" de l'independentisme el dia de la investidura d'Aragonès

Per primer cop ha marcat distàncies sobre una part de l'acord de govern entre Junts i Esquerra en una carta adreçada als militants del seu partit

Actualitzat

Carles Puigdemont ha trencat el seu silenci amb una carta on assegura que li preocupa la "desunió" de l'independentisme i la falta de respecte que ha rebut, diu, d'alguns sectors de l'independentisme que l'han acusat de voler tutelar el nou president i el seu govern -unes acusacions que ell qualifica de falsedats i immoralitats.

L'expresident explica que va decidir apartar-se de la negociació de l'acord amb Esquerra i no opinar-ne fins ara per facilitar les coses i afavorir la unitat. Assegura que hi ha hagut grans dificultats que han posat moltes coses en risc, i afegeix que algunes encara hi són. Afirma que hi ha aspectes de l'acord que caldrà "protegir i vetllar".

 

Puigdemont es refereix a la falta d'unitat de l'independentisme afirmant que hi ha coses que per a ell són "més doloroses que la repressió". I diu que "aquella desunió que ha estat treballada a consciència, la paga tot Catalunya i té efectes generalitzats."

 

Davant d'aquest panorama, Carles Puigdemont envia un missatge directe al president electe Pere Aragonès. Li diu que l'èxit del govern no serà només per les polítiques i l'obra feta, sinó que comptarà també la capacitat que tingui l'executiu per "restaurar tot el que s'ha deteriorat i influeix en l'ànim del país."

 

 

Carles Puigdemont ha felicitat Pere Aragonès, investit aquest divendres al migdia, i s'ha posat a la seva disposició. Primer ho ha fet en un tuit per trencar molts dies de silenci, però després ha fet pública aquesta carta enviada a la militància de Junts explicant la seva opinió sobre la negociació i el mateix acord:

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontJxCatERCPere Aragonès
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut