Puigdemont, en una imatge d'aquest estiu (3Cat)

Puigdemont i el PSOE es reuneixen a Suïssa per refer ponts després de les últimes topades

Santos Cerdán es reuneix amb Carles Puigdemont i Jordi Turull després de les desavinences polítiques entre Junts i els socialistes al Congrés
Redacció Actualitzat
TEMA:
Carles Puigdemont

Trobada a Suïssa entre Junts i el PSOE. Carles Puigdemont, Jordi Turull, Míriam Nogueras i el secretari d'organització socialista, Santos Cerdán, s'han reunit aquest divendres, sense que n'hagin transcendit més detalls.

La trobada arriba just després que Junts hagi tombat la tramitació per regular els lloguers de temporada al Congrés dels Diputats i amb els pressupostos i el traspàs d'immigració pendents.

Malgrat l'hermetisme de les parts, que és una de les condicions dels mediadors, les amenaces que Puigdemont ha llançat als socialistes de tombar més decrets si no canvien la relació política preocupa el PSOE.

Sobre la taula hi ha refer ponts i confiances davant l'aprovació dels comptes de Sánchez, uns comptes que no tenen tots els vots garantits.

Fonts pròximes a la reunió lamenten la filtració de la reunió i reconeixen que a hores d'ara la situació no és la més propícia per arribar a acords.

De fet, la reunió ha transcendit el mateix dia que Pedro Sánchez ha iniciat una primera ronda de trobades bilaterals amb presidents autonòmics per la reforma del sistema de finançament.

Imatge d'arxiu d'una reunió entre Santos Cerdán i Carles Puigdemont (3Cat)

Pressió pel sostre de despesa

El primer a assistir a La Moncloa ha estat el lehendakari, Imanol Pradales, que ha insistit en la necessitat d'aprovar el sostre de despesa per al 2025 i senda de dèficit, el pas previ a l'elaboració dels pressupostos de l'Estat.

El missatge de Pradales podria ser la resposta al que Puigdemont ha donat a entendre en les últimes hores: que Junts tornarà a votar en contra del sostre de despesa, cosa que impediria que tiressin endavant els pressupostos generals.

Puigdemont no vol pressions i diu que votaran en sentit negatiu si La Moncloa no reverteix el fet que a Catalunya s'executin menys inversions de les pressupostades. Junts ja va votar en contra de la proposta de sostre de dèficit i els objectius d'estabilitat al Congrés el juliol passat.

ARXIVAT A:
Junts PSOE Carles Puigdemont
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut