Carles Puigdemont, Toni Comín i Lluís Puig en un acte del Consell per la República
Carles Puigdemont, Toni Comín i Lluís Puig en un acte del Consell per la República

Puigdemont i Comín denuncien Llarena al CGPJ per "dilatar" els terminis sobre l'amnistia

La seva defensa considera que l'instructor de la causa del procés comet una infracció disciplinària reiterada perquè no ha resolt els recursos presentats dins el termini legal

Redacció/ACNActualitzat

L'advocat Gonzalo Boye ha denunciat el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per la "desatenció i el retard injustificat i reiterat" en la tramitació dels recursos interposats vinculats a la llei d'amnistia de les causes de Carles Puigdemont i Toni Comín.

L'advocat assenyala que el magistrat ha "incomplert reiteradament" el termini legal previst en la llei d'enjudiciament criminal per la resolució de recursos de reforma. Boye manifesta que els escrits s'haurien d'haver resolt durant la primera quinzena del mes de juliol.

La defensa de Puigdemont i Comín apunta que els fets denunciats són "indubtablement constitutius d'infracció disciplinària de conformitat amb el que disposa la llei orgànica del poder judicial". Per tot plegat, demanen que se'l sancioni.

Boye recorda que l'1 de juliol, el jutge va declarar "inaplicable" l'amnistia pel delicte de malversació i que els dies 8 i 9 de juliol la defensa va interposar diversos recursos de reforma, a més d'altres recursos posteriors.
 

Subratllen que Llarena sí que va interrompre les vacances per si detenien Puigdemont

En l'escrit, l'advocat també assenyala que Llarena va interrompre les seves vacances el dia abans que Puigdemont tornés a Catalunya coincidint amb el ple d'investidura al Parlament.

Cal recordar que el Suprem es va negar a aplicar-los l'amnistia per la malversació del procés en considerar que l'1-O hi va haver enriquiment personal i es van afectar els interessos financers de la Unió Europea.

Per aquest motiu, Llarena ha mantingut activa l'ordre de detenció contra Puigdemont en territori espanyol. Una ordre que és la que els Mossos van intentar executar, sense aconseguir-ho, durant la breu estada de l'expresident a Barcelona.

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontPablo LlarenaTribunal Suprem CGPJAmnistia
Anar al contingut