Carles Puigdemont amb Anna Gabriel en una imatge d'arxiu

Puigdemont es reunirà amb Anna Gabriel a Ginebra

La investidura i l'última proposta que ha fet JuntsxCat per sumar-hi la CUP, previsiblement serà sobre la taula
Actualitzat

El líder de JxCat, Carles Puigdemont, i l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel es reuniran a Ginebra, on previsiblement parlaran de les negociacions sobre la investidura i l'última proposta que ha fet JuntsxCat per sumar-hi la CUP: una qüestió de confiança a mitja legislatura per garantir que es compleixi el full de ruta independentista.

Puigdemont i Gabriel ja van coincidir aquest diumenge en el visionat del documental sobre l'1 d'octubre i el col·loqui posterior.

La trobada la va avançar el mateix Puigdemont en una entrevista al diari suís "Le Temps". El periodista li pregunta si parlaran de política i Puigdemont fa broma: "Amb Gabriel, les discussions són sempre de política." El president assegura que "seria estúpid" que ell i Gabriel no parlessin de la investidura.

"Però, sobretot, parlarem de la nostra situació i de la nostra disposició a continuar defensant el dret i la legitimitat de les nostres decisions."

De fet, la CUP aclareix en un comunicat que no prendrà cap decisió sobre la investidura des de Suïssa.

En l'entrevista, que el diari titula "Jo soc el president de Catalunya", el líder de JxCat ha admès que té "pressa" perquè es pugui escollir un nou president.

 

 

De visita a Ginebra

Puigdemont ha arribat aquest dissabte a Suïssa, sense cap mena de trava, acompanyat de l'empresari i amic personal Josep Maria Matamala.

Aquesta és la segona vegada que surt de Bèlgica, després del seu viatge a Dinamarca.

 

Notícia relacionada: Entrem al centre d'operacions de Carles Puigdemont a Waterloo

 

Puigdemont ha intervingut en el debat que tanca el Festival de Cinema i Fòrum Internacional dels Drets Humans, després de la projecció d'un documental francès sobre l'1 d'octubre, amb totes les entrades exhaurides. Carles Puigdemont ha reivindicat la seva legitimitat com a president i ha denunciat la vulneració de drets a l'estat espanyol i ha lamentat no tenir un interlocutor per poder debatre.

ÀUDIOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut