Les càmeres de la ZBE de Barcelona van detectar el vehicle de Puigdemont, que va poder fugir per carretera fins a França (EFE/Quique Garcia)

Puigdemont, detectat per càmeres de la zona de baixes emissions quan s'escapava de Barcelona

La informació captada per les càmeres hauria estat "a disposició" dels Mossos si ho haguessin requerit, segons el tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle

RedaccióActualitzat

Les càmeres de control de la zona de baixes emissions (ZBE) van captar el vehicle amb el qual Puigdemont es va escapar de Barcelona després de la seva aparició pública a l'Arc de Triomf.

Ho ha explicat a l'agència de notícies ACN el tinent d'alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle: "Els vehicles van ser identificats per càmeres, que no eren de seguretat sinó del control de ZBE, però els cotxes van ser detectats."

Aquest nou element que s'ha fet públic aquest dissabte contrasta amb l'operatiu policial dels Mossos, que no va assolir l'objectiu de detenir Puigdemont.

És un nou element que s'afegeix a les informacions que han anat apareixent sobre l'escapada de l'expresident. Unes informacions que ell mateix va aclarir quan va explicar que va marxar cap a França per carretera, al seient del darrere d'un cotxe.
 

Càmeres "a disposició" per fer el seguiment de Puigdemont

Albert Batlle també ha detallat que les càmeres de la ZBE de Barcelona, que visiona la Guàrdia Urbana, haurien estat a disposició dels Mossos per fer-ne un seguiment si s'hagués fet una petició de col·laboració a la policia local de la ciutat.

"Si hipotèticament se'ns hagués fet algun requeriment de col·laboració, per descomptat que l'hauríem atès. Les càmeres de seguretat de la ciutat de Barcelona estaven a disposició per poder fer el seguiment, arribat el cas", ha confirmat Batlle.

En canvi, Batlle ha evitat mullar-se sobre el dispositiu dels Mossos d'Esquadra per detenir l'expresident el dia del ple d'investidura d'Illa i ha preferit no valorar el dispositiu "d'una altra força policial".

Imatge d
Les declaracions d'Albert Batlle s'han fet públiques quan ja fa més d'una setmana de la fugida de Puigdemont (ACN/Blanca Blay)

Enxampat per un sistema de càmeres automàtic

El sistema de control automàtic de la ZBE compta amb més de 100 càmeres en tota l'àrea metropolitana.

Les càmeres llegeixen les matrícules dels vehicles que hi accedeixen i les contrasten amb les dades de classificació ambiental de la DGT i amb el registre metropolità de vehicles estrangers i altres vehicles autoritzats.

Aquest sistema automàtic és el que va captar la matrícula del vehicle amb què Carles Puigdemont va posar rumb a la Catalunya Nord.

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontZBE Barcelona
Anar al contingut