Puigdemont assegura que els recursos no aturaran el full de ruta sobiranista

El president de la Generalitat resta valor a la decisió del govern espanyol de portar al Constitucional la comissió d'estudi del procés constituent creada al Parlament
Redacció Actualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, replica al govern espanyol que els seus recursos no aturaran els treballs ni del govern ni del Parlament pel que fa al full de ruta sobiranista. Puigdemont ho ha dit a Tortosa, després de reunir-se amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre.

"Això no atura res, el govern no s'atura, el Parlament no s'atura, i, per tant, complirem el mandat democràtic del 27 de setembre."

Aquest divendres, el consell de ministres en funcions ha decidit demanar al Tribunal Constitucional que obri un incident d'execució de sentència per frenar la creació de la comissió del Parlament de Catalunya per a l'estudi del procés constituent. Una decisió a la qual Puigdemont ha restat valor:

"Un govern en funcions té les capacitats que té. De moment, el que és una gran incapacitat de governar. Atès que ells no governen, almenys que ells ens deixin governar als altres."

El president de la Generalitat ha expressat "la màxima fermesa en el compliment del que és un encàrrec ciutadà" i ha demanat a la Moncloa que "els que sí que tenim voluntat de governar i estem en condicions de fer-ho, puguem governar".

Després de reunir-se amb representants de la Plataforma en Defensa de l'Ebre, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha anunciat que presentarà un contenciós administratiu contra el Pla de Gestió de Conca Fluvial de Catalunya, per lluitar així en paral·lel amb la plataforma contra aquest nou pla hidrològic.

 

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut