Puigdemont a l'estadi de l'USAP de Perpinyà (EFE/David Borrat)
Puigdemont a l'estadi de l'USAP de Perpinyà (EFE/David Borrat)

Puigdemont arriba a Perpinyà per l'acte del Consell per la República: "Soc a casa"

Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han arribat aquest divendres al migdia a terres nord-catalanes per l'acte del Consell per la República

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont ja és a la Catalunya Nord, on aquest divendres al vespre ha assistit al partit de rugbi de la USAP, l'equip de Perpinyà. Aquest dissabte al migdia s'esperen que entre 70.000 i 100.000 catalans li donin suport a l'acte del Consell per la República.

Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han arribat aquest divendres al migdia a terres catalanes. El 130è president de la Generalitat ha publicat un missatge a Twitter on se'l veu amb la també eurodiputada Clara Ponsatí a la Porta dels Països Catalans. És l'escultura al costat de l'autopista que passa per Salses, el primer municipi de la Catalunya Nord arribant-hi des de la banda francesa.

 

Al vespre, el president Puigdemont, juntament amb els altres dos eurodiputats, han assistit a la capital nord-catalana al partit de rugbi de la USAP de Perpinyà.

Puigdemont ha arribat a l'estadi enmig d'una gran expectació i pràcticament s'ha hagut d'obrir pas per poder descobrir una placa amb el seu nom, mentre se sentien crits de suport.

 

El president Puigdemont ha mostrat la seva alegria en trepitjar terra catalana: "Soc a casa."


Un acte amb presos i exiliats

La recepció dels presidents Torra i Puigdemont per part de l'alcalde de Perpinyà, Jean Marc Pujol, precedirà la manifestació, amb parlaments polítics i actuacions musicals

L'acte, a les 12 del migdia,  està organitzat pel Consell per la República i participaran, d'una manera o d'una altra, els altres presos, exiliats i dirigents d'entitats sobiranistes.

S'espera que a Perpinyà arribin al voltant de 600 autocars , 540 autocaravanes  i fins a 15.000 cotxes particulars. 

El Consell per la República afirma que l'acte també servirà per reivindicar el paper de la institució, que acull "la transversalitat de tot l'independentisme". I per últim, els organitzadors destaquen que des de Perpinyà s'enviarà un missatge clar a l'estat espanyol: "Que per més repressió que hi hagi, no ens aturarem".


Perpinyà "doblarà" la població

Perpinyà, una ciutat de 120.000 habitants, es prepara per pràcticament doblar demà la seva població. S'espera que entre 70.000 i 100.000 persones assisteixin a l'acte organitzat pel Consell per la República. Es tracta d'una mobilització inèdita a la Catalunya Nord, que tindrà un gran impacte econòmic, i alguns hotels han doblat el preu de les habitacions.


La CUP no hi serà

La CUP no serà a l'acte de demà dissabte a Perpinyà organitzat pel Consell per la República perquè hi veu "certs partidismes".

La formació anticapitalista ha recordat aquest divendres que formalment no forma part del Consell per la República i ha indicat que no participarà de l'esdeveniment. Tanmateix, ha expressat "tot el suport antirepressiu a les persones exiliades".

"La lluita antirepressiva ha de ser un dels eixos vertebradors del nou cicle polític"

ARXIVAT A:
Procés catalàCarles Puigdemont
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut