El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre (ACN/Laura Fíguls)

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre per prevaricació i malversació

Demanen al TSJC que aparti cautelarment el magistrat del "Cas Volhov"

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, el cap de la seva oficina, Josep Lluís Alay, i el seu advocat Gonzalo Boye han presentat aquest dimarts una querella al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pels delictes de prevaricació i malversació contra el titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre.

També demanen la mesura cautelar d'apartar-lo del "Cas Volhov", que investiga suposades ingerències russes en el procés perquè no continuï actuant ni prengui represàlies contra els querellants.

"Per ara ja s'ha dictat una interlocutòria en què 13 persones estan sent investigades il·legalment i estan a costa de l'arbitri del querellat, sense cap possibilitat de defensar-se i amb greus expectatives de veure, encara més, minvats els seus drets constitucionals".

Les defenses creuen que el magistrat "instrumentalitza la creació de peces separades amb una finalitat il·legítima i il·lícita, que no és cap altra que burlar el compliment de les resolucions dictades pels seus superiors jeràrquics".

Carles Puigdemont, amb el seu advocat Gonzalo Boye i el cap de la seva oficina Josep Lluís Alay, el setembre del 2021 a l'Alguer (ACN/Miquel Codolar)

En un escrit de 39 pàgines, els querellants diuen que Aguirre ja hauria prevaricat des que el 2016 va obrir la investigació contra suposades subvencions irregulars de la Diputació de Barcelona a ONGs vinculades al sobiranisme. No obstant, la querella se centra en la interlocutòria d'Aguirre del 21 de juny, que considera que suposa una despesa "il·lícita" de recursos públics per desig de l'instructor d'esquivar el manament de l'Audiència de concloure la causa.

L'escrit demana que es prengui declaració a Aguirre com a investigat, i com a testimonis al lletrat de l'administració de justícia del seu jutjat, a un periodista i a l'autor d'un llibre sobre la suposada trama russa.

Justament aquest dilluns es van fer públics uns àudios del jutge Aguirre en què aquest presumia d'haver posat pals a les rodes perquè l'amnistia naufragués.

 

ARXIVAT A:
JudicialProcés catalàCarles Puigdemont
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut