Captura d'un vehicle sancionat per excés de velocitat
Catalunya Migdia

Pugen un 30% les multes per anar a més de 200 km/h per les carreteres catalanes

La dada, corresponent al 2023, l'ha avançat a "El matí de Catalunya Ràdio" el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, que parla d'un fenomen preocupant

Actualitzat

El nombre de conductors que van ser sancionats per circular a més de 200 km/h va augmentar un 30% l'any passat. En total, es van posar un centenar de multes per aquest motiu.

De casos en tenim cada dos per tres. Fa tot just una setmana, van enxampar un conductor que anava a 175 km/h per la ronda de Dalt, on el límit de velocitat està fixat en 80 km/h. Només quatre dies abans, en van detectar un altre a 134 km/h per l'avinguda Meridiana de Barcelona, que triplicava els 50 km/h establerts en aquesta via.

Radar fix situat a la C-31 en sentit nord, just després de la sortida que porta cap a s'Agaró i Castell d'Aro
Radar fix situat a la C-31 en sentit nord (ACN)

Aquests dos últims casos se circumscriuen a la ciutat de Barcelona, però el problema és generalitzat. El director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, alerta --a més-- que els conductors multats no només circulen per vies d'alta capacitat.

"Te'ls pots trobar en qualsevol via... autopistes, autovies i a qualsevol carretera, i això és preocupant"

Tot i aquest repunt preocupant, el gruix dels infractors per excés de velocitat, 7 de cada 10, conduïen per sota dels 120 km/h i la majoria circulaven en vies interurbanes limitades a 80.

 

Per aquest concepte, l'any passat es van posar 780.000 multes. I és que, segons explica Lamiel, el límit dels 80 km/h "costa de complir".

L'any passat el Servei Català de Trànsit va imposar gairebé 1.150.000 multes per excés de velocitat, 200.000 més que durant el 2022.
 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut