El vídeo es va publicar diumenge a Telegram

Publicat un vídeo que mostraria agressions a presoners de guerra russos

Les imatges mostren un grup d'homes vestits de militars ucraïnesos donant cops i disparant contra uniformats russos

Un vídeo publicat diumenge a Telegram mostra, aparentment, militars ucraïnesos agredint soldats russos presoners de guerra.

El diari The New York Times ha pogut verificar que les imatges han estat gravades als afores de Khàrkiv, ciutat molt castigada per l'exèrcit rus, en una zona controlada per Ucraïna.

Al vídeo s'hi veu com un grup d'homes vestits de militars ucraïnesos donen cops i disparen contra uns homes vestits amb uniformes russos.

Els homes vestits amb l'uniforme rus són a terra, immobilitzats (Telegram Rosich)

S'hi sent parlar rus amb accent ucraïnès, i també algú que parla en ucraïnès. En la major part del vídeo, que dura dos minuts i mig, s'hi veu cinc suposats soldats russos estirats a terra, amb les mans lligades a l'esquena. Sembla que els captors interroguen els altres homes.

N'hi ha que es mouen i parlen; d'altres, no. Alguns tenen el cap tapat amb una roba blanca que algú aixeca, i es veu un rostre amb ferides.

Cap al final del vídeo fan baixar tres persones d'una furgoneta i els disparen un tret a la part baixa de la cama.

Al final del vídeo es veuen tres trets contra els homes que fan baixar d'una furgoneta (Telegram Rosich)

Si es comprovés la veracitat dels fets, suposaria una clara violació de les Convencions de Ginebra sobre el tractament dels presoners de guerra.

Després de la publicació d'aquest vídeo, Oleksí Arestovitx, assessor de l'oficina del president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha fet un missatge en què assegura que "tots els presoners han de ser tractats d'acord amb les Convencions de Ginebra, siguin quins siguin els vostres motius emocionals personals".

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut