Protesta a la plaça de Sant Jaume de Barcelona

Protestes a tot l'Estat contra la sentència per abús i no violació a una menor a Manresa

Exigeixen que s'elimini el concepte abús sexual del Codi Penal perquè consideren que qualsevol abús és en realitat una agressió

Actualitzat

Centenars de persones es van concentrar aquest dilluns a diverses localitats catalanes i espanyoles per criticar que no es condemnés per violació un grup de joves que van agredir sexualment una nena de 14 anys quan estava inconscient, a Manresa. Recordem que la sentència els va condemnar a penes d'entre 10 i 12 anys de presó per abús sexual i no per agressió.

Com va passar després de la sentència de la Manada, més d'un centenar associacions feministes van convocar les protestes arreu de l'estat espanyol.

La reivindicació va ser unànime en totes les protestes, en què es va exigir que s'elimini el concepte abús sexual del Codi Penal perquè consideren que qualsevol abús és en realitat una agressió, que si no hi ha consentiment sempre ha de ser considerat violació. I que la falta d'intimidació mai pot fer rebaixar la pena. Els concentrats van reclamar la reforma urgent del Codi Penal per evitar que es puguin tornar a repetir sentències que deixin indefenses les dones agredides.

Les concentracions més nombroses es van fer a Madrid i a Barcelona, però també se'n va fer una a Tarragona.

Convocades pel col·lectiu Novembre Feminista, mig miler de persones es van manifestar a la plaça Sant Jaume de Barcelona. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també va acompanyar durant uns minuts la protesta, i va qualificar d'"indignant" la sentència per les penes imposades per "violar en grup una menor inconscient".

A Tarragona, un centenar de persones es van concentrar davant de l'Ajuntament convocades pel col·lectiu feminista Fridas per rebutjar les "sentències vergonyoses" sobre violacions i agressions sexuals a dones, així com els últims feminicidis que s'han comès. També van anunciar que, de cara al 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, preparen una manifestació a la ciutat.

 


Concentració davant el Ministeri de Justícia a Madrid

 

Centenars de persones també es van concentrar a Madrid davant del Ministeri de Justícia, on van cridar consignes com "el ministeri també és culpable" i "on és la ministra d'Igualtat", en referència a Carmen Calvo.

Es va demanar l'aplicació de l'article 35 del Conveni d'Istanbul, que estableix que sense consentiment explícit tota la resta és violació.

Altres ciutats de la resta de l'estat espanyol es van sumar a les protestes, com ara Pamplona, a Navarra, Logroño, a La Rioja, i Oviedo, a Astúries, entre altres.

 

La convocatòria es va fer sota la pluja a Pamplona

 

A Pamplona es va començar l'acte amb un minut de silenci per les víctimes. També a Logroño s'han concentrat davant el Palau de Justícia, mentre que a Oviedo ho han fet a la plaça de la Escandalera, i han anunciat que mantindran la seva protesta al carrer.

ARXIVAT A:
JudicialFeminismeAgressió sexualLa Manada
Anar al contingut