El monoplaça de Ferrari, conduït per Carlos Sainz, al "road show" de la Fórmula 1 davant de la Casa Batlló del passeig de Gràcia

L'F1 desembarca a Barcelona entre expectació, talls i una protesta ecologista

Prop de 400 persones es manifesten contra aquest "road show" del motor, que ha congregat 38.000 assistents, segons xifres de la Guàrdia Urbana
Redacció Actualitzat
TEMA:
Ajuntament de Barcelona

La Fórmula 1 ha desembarcat a Barcelona amb una exhibició al passeig de Gràcia que ha provocat una gran expectació, així com talls en el trànsit i afectacions en la mobilitat, i també protestes veïnals i ecologistes.

Més de 200 entitats s'han manifestat contra el "road show" que s'ha celebrat per primera vegada a Barcelona. Prop de 400 persones, segons la Guàrdia Urbana, han tallat el carrer Aragó a l'altura de Balmes, amb una capçalera amb el lema "Prou Fórmula fum! La ciutat no està en venda".

Després de caminar fins a rambla Catalunya, s'han topat amb el dispositiu policial, que ja no els ha permès avançar més. S'han sentit crits de "Collboni dimissió" i "Fora el turisme dels nostres barris".

Associacions de veïns i entitats ecologistes, entre d'altres, han convocat la marxa per protestar contra el "road show" que porta pilots d'F1 a circular amb els seus monoplaces per aquesta artèria de la ciutat a velocitats màximes de 100 km/h.

Es tracta del punt àlgid del Fórmula 1 Barcelona Fan Festival, que se celebra aquesta setmana amb motiu del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya, del 21 al 23 de juny.

Associacions de veïns i entitats ecologistes, entre d'altres, han convocat la marxa per protestar contra el "road show" (3Cat)

En el manifest, les entitats critiquen la contaminació i el soroll que porta aquesta exhibició a la ciutat, a més de contribuir, diuen, a la massificació turística que pateix Barcelona:

"Denunciem que aquest tipus de macroesdeveniments promouen i construeixen un model econòmic i de ciutat contrari al benestar del veïnat."

La manifestació ha avançat fins a rambla Catalunya, on hi havia el dispositiu policial (3Cat)

 

38.000 persones assisteixen de públic a l'F1

Paral·lelament, l'exhibició d'F1 ha congregat prop de 38.000 de persones de públic, enmig dels talls de trànsit i les restriccions de mobilitat que impedeixen el pas de vianants, bicicletes, patinets i vehicles de mercaderies, entre d'altres. 

És la primera vegada que Barcelona acull un "road show" d'aquest tipus (Aina Martí/ACN)

L'exhibició d'aquesta tarda ha estat escalfant motors des de diumenge, quan es va instal·lar a plaça Catalunya l'anomenada "fan zone". Es tracta d'un "village" amb parades de gastronomia, música en viu, simuladors d'última generació, diversos monoplaces amb els quals fotografiar-se i botigues on comprar marxandatge d'F1.

Aquesta és la primera vegada que Barcelona acull un "road show" d'aquest tipus, després que l'any passat es fes un esdeveniment similar a Madrid enmig de les negociacions de les autoritats madrilenyes per aconseguir que l'F1 organitzi un Gran Premi allà.

Milers de persones s'han congregat per veure l'F1 (3Cat)

 

ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut