Set escoles tanquen a França per un cas de Covid-19 la setmana després d'obrir
Alumnes de secundària fent cua per tornar al col·legi a Bordeus, aquest dilluns (EFE/EPA/Caroline Blumberg)

70 de les 40.000 escoles reobertes a França, tanquen per Covid-19 una setmana després

Una setentena d'escoles han suspès l'activitat presencial per sospites de Covid-19

Irene Vaqué ReigActualitzat

Sis dies després que comencés la tornada a l'escola a França, set centres de Roubaix, una ciutat del nord del país, han hagut de tornar a tancar per un cas de Covid-19 entre l'alumnat.

El tancament -de sis escoles públiques i una de privada- s'ha fet "com a mesura de precaució", segons han informat les autoritats educatives i municipals en un comunicat:

"S'ha confirmat un cas de coronavirus Covid-19 en un infant del servei mínim d'acollida a Roubaix. L'Agència Regional de Salut treballa per identificar les persones que hagin pogut estar en contacte amb el malalt."

"Aquest alumne havia estat potencialment en contacte amb alumnes acollits a les escoles de la ciutat. L'alcalde Roubaix ha decidit, com a mesura de precaució i seguint el consell de l'Agència Regional de Salut, el tancament temporal de sis escoles."

El setè centre, privat, ha decidit sumar-se a la clausura.

L'Ajuntament confia que els set centres escolars tancats al municipi, de prop de 100.000 habitants, puguin reobrir "el 25 de maig".

Des que, a partir del 12 de maig, les escoles franceses van tornar a obrir, amb menys alumnes per aula, marques al pati i mestres amb mascareta, una setantena d'escoles, de les 40.000 reobertes, han suspès l'activitat presencial per sospites de Covid-19, segons el Ministeri d'Educació.

 

Alumnes amb mascareta fent cua per tornar a les classes al col·legi Cassignol de Burdeus
Alumnes amb mascareta fent cua per tornar a classe al col·legi Cassignol de Bordeus (EFE/EPA/Caroline Blumberg)

 

El ministre d'Educació, Jean-Michel Blanquer, ha destacat en declaracions a la cadena RTL que "gairebé tots els casos s'han declarat a l'exterior de l'escola". Blanquer es manté inamovible en la necessitat que les escoles funcionin de forma presencial sempre que es pugui:

"L'escola no és una cosa secundària. (...) Hi ha prop de 500.000 alumnes desconnectats, entre l'escola primària i secundària", ha argumentat.

Blanquer ha admès que la situació és "complicada" i ha remarcat que gairebé el 90% dels ajuntaments han aconseguit que les escoles de primària reobrissin. De tota manera, el 70% dels estudiants de primària continuen optant per l'ensenyament telemàtic, ha admès el ministre.

Justament, aquest dilluns han tornat a classe els 185.000 alumnes de secundària de les "zones verdes", els departaments que van al capdavant de la desescalada.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Educació França
Anar al contingut