La botiga de pronovas de la Rambla de Catalunya (Pronovias)
La botiga de pronovas de la Rambla de Catalunya

Pronovias vol acomiadar una quarta part de la plantilla, 85 empleats al Prat de Llobregat

La frenada en sec dels casoris per la pandèmia deixa tocada la firma catalana de vestits nupcials

Actualitzat

Pronovias està patint per sortir de les turbulències que arrossega des de la pandèmia. La companyia de moda nupcial ha impulsat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) a 85 empleats de les oficines de serveis centrals, situades al Prat de Llobregat, sobre una plantilla de 332 persones, un quart de la plantilla.

La firma va passar a mans del fons BC Partners l'any 2017, quan Alberto Palatchi se la va vendre. La casa va patir durant el coronavirus i els creditors, liderats per Bain Capital i MV Credit, van agafar el control de la marca a finals del 2022. L'any passat, els nous propietaris de la marca nupcial catalana van haver d'injectar-hi 211 milions d'euros per salvar-la.

En aquest sentit, la frenada dels casoris per la covid va deixar molt tocada la companyia. Així, l'empresa ha atribuït la mesura a una "conjuntura adversa en els últims anys" derivada de la pandèmia, si bé ha sostingut que els més de 98 milions d'euros en números vermells amb els quals va tancar en 2023 no en comprometen la solvència, informa en un comunicat.

Pronovias es troba, per tant, en una època de transició. L'empresa ha impulsat un pla estratègic a tres anys vista per impulsar les vendes, estructurat en tres eixos: creixement en mercats estratègics, com el dels Estats Units; diferenciació i optimització de la cartera de producte, i la creació d'una nova estratègia de distribució.

 

ARXIVAT A:
Empresa
Anar al contingut