Aquest dissabte 29 de maig comença la temporada alta de bany a Barcelona (ACN/Miquel Codolar)

Prohibit fumar en quatre platges de Barcelona a partir d'aquest dissabte

La prova pilot Platges sense Fum engega a la Nova Icària, la Nova Mar Bella, Sant Miquel i el Somorrostro coincidint amb l'inici de la temporada alta de bany
Redacció Actualitzat
TEMA:
Salut

La temporada alta de bany comença aquest dissabte a Barcelona amb la prohibició de fumar a quatre de les seves platges.

A partir del 29 de maig, per tant, els usuaris de les platges de la Nova Icària, la Nova Mar Bella, Sant Miquel i el Somorrostro no hi podran fumar; ni mentre siguin a la sorra ni quan es banyin al mar.

Aquesta és, segons l'Ajuntament de Barcelona, "la principal novetat de la temporada" de bany d'aquest estiu.

La ciutat estrena, d'aquesta manera, Platges sense Fum, un pla pilot que neix amb l'objectiu, segons l'Ajuntament de Barcelona, de protegir la salut i el medi ambient.

 

Amb la prohibició de fumar es vol protegir el medi ambient i els col·lectius més vulnerables (ACN/Miquel Codolar)


Amb aquesta iniciativa, el govern municipal presidit per Ada Colau remarca la voluntat de protegir del tabac la població més vulnerable: infants, dones embarassades i gent gran.

Es vol que les platges per a no fumadors siguin espais de lleure i convivència més saludables que, alhora, contribueixin a allunyar els joves de l'hàbit del tabaquisme, que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) considera la principal causa de mort evitable a Espanya.

Des de l'Ajuntament de Barcelona també es recorda el problema mediambiental que suposen els milers i milers de burilles que acaben a la sorra o al mar, alliberant contaminants metàl·lics que, a través dels animals, acaben a la cadena d'alimentació de les persones. De mitjana, cada punta de cigarreta triga uns deu anys a desaparèixer.

 

L'Ajuntament de Barcelona vol que les platges siguin espais més saludables (ACN/Miquel Codolar)


Per assegurar-se que tots els usuaris de les quatre platges esmentades estan al cas de la prohibició de fumar, els informadors ho explicaran i ho advertiran. Si alguna persona no respecta la norma, l'Ajuntament deixa clar que "es podrà avisar l'autoritat competent".

La temporada alta de bany de les platges de Barcelona, quan s'activen plenament els serveis municipals relacionats amb el litoral, dura tres mesos i mig: aquest 2021 comença el dissabte 29 de maig i s'allargarà fins al diumenge 12 de setembre.

Aquest any, d'altra banda, es mantenen les mesures desplegades l'estiu passat per evitar la propagació de la Covid-19, que passen, sobretot, pel manteniment de les distàncies de seguretat i evitar les aglomeracions.

ARXIVAT A:
Salut Tabac
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut