A partir del dimecres dia 10 està prohibit vendre piscines inflables a la Catalunya Nord per combatre la sequera (iStock)
A partir del dimecres dia 10 està prohibit vendre piscines inflables a la Catalunya Nord per combatre la sequera (iStock)

Prohibeixen vendre piscines inflables o desmuntables a la Catalunya Nord per la sequera

El ministre francès de Transició Ecològica diu que prohibint la venda de piscines "eviten que la població tingui la temptació d'omplir-les"

RedaccióActualitzat

La sequera provocada per la falta de precipitacions afecta no només la península Ibèrica. A la Catalunya Nord, el registre de pluges dels últims mesos també ha estat inferior a la mitjana i França ja ha decretat dràstiques mesures de crisi per la sequera en quatre departaments.

L'última regió a sumar-se a la llista de territoris amb restriccions en el subministrament d'aigua és la dels Pirineus Orientals, que comprèn el Rosselló i l'Alta Cerdanya. 

Entre les mesures de crisi anunciades pel ministre francès de Transició Ecològica, Christophe Béchu, hi ha la prohibició de regar jardins particulars i espais verds o rentar els cotxes a casa
 

"Evitar la temptació d'omplir la piscina"

I una altra prohibició: a partir d'aquest dimecres 10 de maig estarà prohibit vendre piscines inflables o desmuntables. El ministre francès ho justifica dient que prohibint-ne la venda volen "evitar que la població tingui la temptació de fer una cosa que està prohibida, omplir les piscines". 

"Hem d'oblidar-nos de la cultura de l'abundància. Als Pirineus Orientals no hem vist ni un sol dia complet de pluja des de fa un any. Davant una crisi així, el missatge és molt senzill: l'aigua és per beure-la, i per a res més", ha assegurat Christophe Béchu.

A França, gairebé la meitat del territori està en situació d'alerta o prealerta per la sequera. Es calcula que uns 2.000 municipis francesos tindran restriccions al consum d'aigua aquest estiu.

Les escasses pluges del març i l'abril no han servit per a recarregar els nivells freàtics, que estan en nivells baixos o molt baixos.

Emmanuel Macron va anunciar el mes passat que el seu govern està preparant un programa nacional per a l'aigua destinat a frenar el malbaratament i augmentar el reaprofitament hídric. Entre les mesures que s'estudien, hi ha la d'aplicar una "pujada progressiva" de la factura de l'aigua a determinats consumidors, inclosos els propietaris de piscines particulars. 

També s'estudia marcar algunes excepcions dins les prohibicions, com permetre regar els arbres acabats de plantar per evitar que morin. 

 

ARXIVAT A:
Sequera
Anar al contingut