Prohens demana ajuda al govern espanyol per l'arribada de migrants: "Les Illes estan al límit"

El govern balear acusa l'espanyol de no fer prou per a la gestió de persones migrants, en una setmana en què n'han arribat més de 600

RedaccióActualitzat

Marga Prohens ha alertat aquest dijous que les Illes estan "al límit" i que no poden acollir més migrants. "Han d'actuar ara, abans que la situació que s'està vivint a les Illes sigui la que s'està vivint a les Canàries", ha afirmat la presidenta balear després de reunir-se amb els presidents dels quatre consells insulars. 

Han fet front comú per reclamar al govern espanyol més recursos --humans i materials--, més control, expulsions i dotació econòmica per fer front a una "crisi migratòria i humanitària" de la qual fan responsable Pedro Sánchez. Argumenten, per exemple, que des que es van trencar les relacions amb Algèria arriben més persones per aquesta ruta anomenada de l'Alger. 

Mantenen que no poden atendre en condicions els 420 menors no acompanyats que hi ha ara a les Illes:

"Pot ser que arribin menors no acompanyats les properes setmanes i no tindrem on ubicar-los".

Prohens ha dit que les Illes acullen "més de vuit vegades el que preveu el nostre sistema", ha afegit.

Segons la presidenta balear, els consells no disposen d'espais per acollir els menors i no hi ha immobles que compleixin les característiques. "Encara que es trobin espais, no hi ha prou professionals", ha afegit.

En aquesta línia, el president del Consell Insular de Mallorca, Llorenç Galmés, ha reiterat: "Si no ens deixen més espais, ens veurem obligats a cercar solucions habitacionals alternatives, com podrien ser les tendes de campanya".

Prohens s'ha reunit aquest dijous amb els presidents dels quatre consells insulars (Europa Press/CAIB)

Prohens i els quatre presidents insulars han acordat demanar una reunió conjunta als ministeris d'Afers Estrangers, Interior, Migracions i Infància per abordar la situació en una setmana en què han arribat més de 600 persones migrants. 101 anaven a bord d'un pesquer a Eivissa, el grup més nombrós que ha desembarcat mai a les costes balears. 

Fins ara han arribat més de 3200 persones migrants les Balears, més que en tot l'any passat

Un escenari greu, segons Marga Prohens, que creu que "pot empitjorar". Per això, també ha reclamat que el govern espanyol declari les Balears com a ruta migratòria per comptar així amb més ajuda i control a les fronteres. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut