Javier de Santos va utilitzar la seva feina en una ONG amb presos per abusar de dos d'ells sota amenaça

Processat un exregidor del PP per set violacions a un pres en semillibertat

El jutge considera que hi ha prou indicis que Rodrigo de Santos va utilitzar el seu càrrec en una ONG per abusar de persones vulnerables
Actualitzat
TEMA:
Agressió sexual

Un jutge de Madrid ha dictat ordre de processament per set violacions i dos delictes més d'agressió sexual contra Javier Rodrigo de Santos, exregidor d'urbanisme a Palma.

Segons Eldiario.es, el magistrat Juan José Escalonilla considera que hi ha prou indicis que De Santos va utilitzar la seva feina en una ONG amb presos en semillibertat per haver abusat almenys de dos d'ells sota l'amenaça de retornar-los a la presó.

La interlocutòria dictada pel jutge el 6 de maig fa asseure Javier Rodrigo de Santos al banc dels acusats per tercera vegada.

De Santos va ser condemnat en el passat per haver abusat d'un menor, amic dels seus fills, i per haver-se gastat 50.000 euros de la targeta bancària que posseïa com a regidor d'Urbanisme de Palma en cocaïna i prostitució masculina.

Quan va sortir de la presó, l'ONG Horitzons Oberts, el va acollir com a voluntari i va acabar donant-li un lloc de responsabilitat remunerat.

L'expolític balear havia passat poc temps a la presó perquè una sentència del Tribunal Suprem, redactada pel magistrat Adolfo Prego, va rebaixar de 13 a 5 anys la sentència de l'Audiència de Palma.

El Suprem va considerar que el noi de 14 anys no havia mostrat resistència explícita en el moment de l'abús.

El magistrat instructor ha imposat a Rodrigo de Santos una fiança de 44.000 euros com a indemnització per danys morals a les seves víctimes.

A més, li manté les dues compareixences mensuals en el jutjat i la prohibició de sortir del país. Pròximament li tornarà a prendre declaració. L'ordre de processament es pot recórrer.

La Fundació que controla l'ONG, privada, es finança a través de subvencions de la Comunitat de Madrid, contractes de gestió pública, la casella de l'IRPF i donatius.

El patronat de la Fundació tenia en el moment dels fets un clar signe polític: estava majoritàriament format per persones del Partit Popular, en el qual va militar Rodrigo de Santos fins a la seva expulsió.

La detenció de Rodrigo de Santos va provocar la dimissió de la presidenta, l'exregidora a Torrejón i Madrid pel PP María Dolores Navarro Ruiz, responsable que l'agressor sexual passés a tenir un lloc de responsabilitat i poder de decisió sobre els reclusos.

El Partit Popular ha inclòs María Dolores Navarro en la llista que encapçala Isabel Díaz Ayuso per a les eleccions a la Comunitat de Madrid del 26 de maig, malgrat que està condemnada pel Tribunal de Comptes per malvendre habitatges públics a un fons voltor.

ARXIVAT A:
Agressió sexual
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut