Pagament d'una compra a través del telèfon mòbil amb targeta de crèdit (iStock/Abdullah Durmaz)
Pagament d'una compra a través del telèfon mòbil amb targeta de crèdit (iStock/Abdullah Durmaz)

Dues hores sense bizums ni targetes de crèdit per una caiguda temporal de Redsys

La plataforma de pagament bancari ha viscut una incidència aquest dissabte al migdia que ha afectat tots els bancs, però s'ha solucionat dues hores més tard

RedaccióActualitzat

Si has intentat pagar una compra amb la targeta o has volgut fer un bizum i no has pogut, és per la caiguda aquest dissabte al migdia --al voltant de les 13.10h-- del sistema Redsys, que permet els pagaments electrònics. 

Han estat afectats tots els bancs espanyols i en tota mena d'operacions, tant a través de datàfon com en el cas del comerç electrònic. Redsys, però, assegura que, després de dues hores, ja ha solucionat la incidència.

Les principals entitats bancàries han reconegut el problema i han demanat disculpes als seus clients, que han omplert les xarxes socials de queixes per no poder fer pagaments en línia ni utilitzar les targetes de crèdit Visa o Mastercard.

A l'última hora d'aquest matí diversos usuaris han alertat a través de xarxes socials d'aquest problema, que ha quedat registrat a la pàgina web Downdetector, que monitoritza els errors en les apps i pàgines web.

Redsys ha confirmat la recuperació completa de la plataforma de pagament, de manera que tots els serveis que s'han vist afectats (caixers automàtics, pagament per datàfon, pagaments electrònics i Bizum) ja poden operar amb normalitat des de poc després de les 3 de la tarda. 

 

Anar al contingut