Principi d'acord per desviar els camions de l'N-240 entre Montblanc i Lleida

Es podria fer realitat a la tardor, i permetria eliminar el pas de camions per un punt negre de l'N-240, a Juncosa
Redacció Actualitzat
TEMA:
Trànsit

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat un principi d'acord  entre la Generalitat i el Ministeri de Foment per desdoblar la carretera N-240 entre Montblanc i Lleida i alliberar el peatge de l'autopista AP-2 entre aquestes poblacions perquè hi passin els camions.

La mesura, que requereix negociacions amb les administracions i la concessionària, es podria fer realitat a la tardor. Permetria disminuir el pas de camions per l'N-240, amb una sinistralitat important, especialment al punt negre de Juneda.

El canvi també implicaria acabar amb les bonificacions i el desviament de camions entre el Pla de Santa Maria i les Borges Blanques. De fet, el desviament s'ha revelat insuficient i ha suposat un gran volum de trànsit pesant entre les Borges Blanques i Lleida. Amb el desdoblament s'havia registrat un augment de 1.000 camions diaris des de Montblanc fins a Lleida, segons el conseller.

Calvet ha remarcat que "no es tracta d'una mesura definitiva" i ha insistit que "el que és essencial és que es continua treballant en la millora de l'N-240". En aquest sentit, ha recordat que hi ha un seguit de rotondes pendents d'execució a l'altura de Juneda i ha dit que amb la seva construcció es facilitarà la seguretat en aquesta carretera.

El desdoblament requereix acords de govern, de concessionàries i del Servei Català de Trànsit.

ARXIVAT A:
Trànsit
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut