Primeres multes per no portar el gos lligat al Parc Natural del Montseny

La mesura es va prendre arran de la denúncia de danys als ramats per part d'alguns pastors

Actualitzat

La Unitat de Medi Ambient dels Mossos d'Esquadra ha imposat les cinc primeres multes al Parc Natural del Montseny per no portar els gossos lligats. La mesura es va prendre arran de la denúncia de danys als ramats per part d'alguns pastors.

Es tracta de les primeres multes que s'han posat al parc després que entrés en vigor l'obligació de portar els gossos lligats en les zones de pastura.

Les multes s'han posat al Pla de la Calma, entre els municipis de Tagamanent i el Brull, a Osona, durant dos controls fets aquest mes de novembre.

 

Un home passejant un gos lligat pel Montseny

 

Diversos municipis del Parc Natural del Montseny van aprovar ordenances per tal que els propietaris de gossos que freqüenten zones de pastura on hi ha ramats portin els gossos lligats per evitar espantar els animals i causar-los danys.

Durant els cap de setmana i festius d'octubre i principis de novembre, personal informador del parc ha repartit fullets amb consells i la normativa existent a les persones visitants.

La campanya perquè els propietaris portin els gossos lligats és extensiva al conjunt de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona on hi ha presència de ramats, amb la col·locació de senyals que indiquen la presència de ramats.

 

 

Els únics gossos que poden anar deslligats són els que protegeixen els ramats. Però els propietaris de gossos com en Jofré creuen que si els gossos han d'anar lligats els prives de llibertat.

   "Si el lligues l'estàs privant de la llibertat que li ofereix el camp".

Un altre cas és el d'en Santi, que creu que s'hauria de regular aquesta situació d'alguna manera.

"Visc a la falda de Collserola, que tot està prohibit, i aquesta prohibició s'estén per tot Catalunya. No ho trobo bé, potser s'hauria de mirar de regular-ho o morrió".

 

 

El director del Parc Nacional del Montseny, Lluís Martínez, explica que cada cop hi ha menys ramat i s'ha de preservar perquè és el principal conservador de la biodiversitat del parc.

 

"Necessitem que hi hagi pastors i ramats per mantenir la riquesa del parc. Els hem d'ajudar amb el que sigui perquè els perjudicis que puguin trobar per la supervivència del seu negoci siguin els menys possibles".

 

 

Els pastors, a més, denuncien un augment dels avortaments per culpa de l'estrès que comporta als ramats.

"Quan passa això hi ha alguna ovella que avorta, a alguna la maten, i aleshores el que he de córrer soc jo. Cada any tinc pèrdues".

 

La voluntat dels responsables del parc és informar els usuaris perquè es respecti la normativa i així no haver de posar més multes.

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut