Primera campanya contra la bronquiolitis: comencen a immunitzar els nadons de fins a 6 mesos

El tractament anticòs s'administrarà als hospitals i els centres d'atenció primària, en funció de la data de naixement, i les famílies rebran un SMS perquè puguin demanar hora al CAP

RedaccióActualitzat

Arrenca a Catalunya, i per primera vegada, la campanya d'immunització dels nadons de fins a 6 mesos contra el virus respiratori sincicial, el VRS, una de les novetats d'aquesta temporada, anunciada aquest estiu pel Departament de Salut.

Des d'aquest dilluns, tots els nadons que neixin entre l'1 d'octubre i el 31 de març de l'any que ve rebran el tractament anticòs en el mateix hospital abans de rebre l'alta. Pel que fa als nadons nascuts entre l'1 d'abril i aquest 30 de setembre, seran immunitzats al centre d'atenció primària.

A partir d'aquest dimarts, les famílies començaran a rebre els missatges SMS perquè puguin demanar hora al seu centre d'atenció primària de referència. En tots els casos, el tractament consisteix en una única dosi, punxada.

Molt contagiós, el virus respiratori sincicial és la principal causa de bronquiolitis i pneumònies, les infeccions de les vies respiratòries inferiors que sovint saturen les urgències pediàtriques. A més, comporten complicacions de salut a mitjà i llarg termini.

En els menors d'un any, el VRS és el causant del 50% dels quadres de bronquiolitis i del 25% de les pneumònies.

L'any passat se'n van detectar unes 7.500 infeccions, a causa de les quals 1.058 infants van necessitar hospitalització i, d'aquests, 396 van haver d'ingressar a l'UCI.

Per abordar la campanya d'immunització d'aquesta tardor-hivern, el Departament de Salut ha adquirit 65.000 dosis, amb un cost de 14,1 milions d'euros, segons ha informat aquest matí el conseller, Manel Balcells, que ha presentat l'inici de campanya al CAP Maragall de Barcelona.

Balcells ha remarcat que la infecció per VRS és "una infecció respiratòria greu, molt angoixant per als nadons i per als pares i mares".

Igual que Catalunya, la majoria de comunitats autònomes i països europeus també han començat a immunitzar contra el VRS, perquè pot significar tot un canvi de paradigma per a la salut de milions d'infants.

 

ARXIVAT A:
Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut