Imatge general de l'hemicicle durant ple del Parlament
Ple del Parlament del dimecres 9 de novembre (ACN/Bernat Vilaró)

Primer CEO després de la ruptura del govern: el PSC guanyaria les eleccions i Junts cauria

Els socialistes obtindrien entre 35 i 41 escons; Esquerra, entre 30 i 36, i Junts es quedaria entre 19 i 24

RedaccióActualitzat

El PSC guanyaria les eleccions al Parlament, segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), i ampliaria la distància actual amb Esquerra, que quedaria en segon lloc. Els socialistes obtindrien entre 35 i 41 escons i Esquerra, entre 30 i 36.

Aquesta és la primera enquesta del CEO des de la sortida de Junts del govern, que perdria diversos diputats respecte a les últimes eleccions i l'últim baròmetre, del juliol passat, i es quedaria entre els 19 i els 24 escons.

 

El PP continuaria millorant resultats i podria arribar fins als 16 diputats. La CUP podria arribar als 12 diputats, i els comuns, a 10.

Vox trauria entre 6 i 10 diputats, un resultat una mica més bo que en la darrera enquesta, i Ciutadans s'enfonsaria i fins i tot podria quedar-se sense representació al Parlament.

L'enquesta es va fer entre el 27 de setembre i el 21 d'octubre a 2.000 persones, que en un 50% es mostren contràries a la independència, 8 punts per sobre de les que hi estan a favor.

El llegat de Maragall, més ben valorat que el de Pujol

Per primera vegada, el baròmetre del CEO ha preguntat per la valoració que té la ciutadania de l'obra de govern dels expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall.

El 58% dels catalans qualifica de "bo" o "molt bo" el llegat de Maragall com a president de la Generalitat, un percentatge que en el cas de Pujol és del 42%.

En canvi, el 38% dels enquestats considera "dolent" o "molt dolent" el llegat del que va ser president durant 23 anys. Sobre l'exalcalde de Barcelona, només un 14% pensen que el seu llegat és "dolent" o "molt dolent".

Per partits, els que valoren més positivament el mandat de Pujol són els simpatitzants de Junts (un 76% el veuen "bo" o "molt bo") i, en menor mesura, d'Esquerra (un 60%).

En el cas de Maragall, els simpatitzants d'ERC són els que més en valoren el llegat (un 81% el qualifiquen "bo" o "molt bo"), per sobre fins i tot dels del PSC, un 74% dels quals el defineixen com a "bo" o "molt bo".

Pujol i Maragall, en un acte en què van coincidir l'any 2015
Pujol i Maragall, en un acte en què van coincidir l'any 2015
ARXIVAT A:
EleccionsParlament de CatalunyaEleccions municipals 2023
Anar al contingut