Presó permanent revisable per a l'assassí en sèrie que va matar Marta Calvo

El Tribunal Suprem ha aplicat la pena màxima de presó a Jorge Ignacio Palma, el depredador sexual que va matar dues dones més i va estar a punt d'assassinar-ne sis més
Redacció Actualitzat
TEMA:
Judicial

El Tribunal Suprem ha condemnat a presó permanent revisable Jorge Ignacio Palma per l'assassinat de la jove valenciana Marta Calvo.

A més, a Palma el Suprem li manté la condemna de 137 anys de presó per matar dues dones més, Lady Marcela i Arliene Ramos, i intentar assassinar-ne sis, entre el juny del 2018 i el novembre del 2019. 

El tribunal ha estimat parcialment el recurs de les acusacions particulars contra les sentències del TSJ de la Comunitat Valenciana i l'Audiència Provincial. L'alt tribunal autonòmic va imposar una pena per als tres assassinats, però no va aplicar la presó permanent revisable que van sol·licitar les acusacions per l'assassinat de Marta Calvo, el tercer que es va cometre.

El Suprem, en canvi, sí que ha considerat que li ha d'imposar la pena màxima de presó prevista per als "assassins en sèrie", aquells que en un mateix procés tinguin dues condemnes prèvies per assassinat, com és el cas de Jorge Ignacio Palma.

Palma, condemnat ara a una pena de presó permanent revisable, se citava amb dones per tenir relacions sexuals a canvi de diners i els introduïa cocaïna en grans quantitats per la vagina, contra la seva voluntat. Això va provocar la mort de tres dones i va estar punt de posar fi a la vida de sis dones més, que van poder ser ateses a temps en un hospital.
 

El cas de Calvo va facilitar la investigació

El 7 de novembre del 2019 Marta Calvo va desaparèixer a la localitat de Manuel, a la Ribera Alta, després de citar-se amb Palma a través de les xarxes socials. La noia va enviar un whatsapp a la seva mare amb la ubicació d'on havia quedat, fet que va facilitar les investigacions un cop constatada la seva desaparició.

Gairebé un mes després de l'assassinat, Jorge Ignacio Palma, de 38 anys, amb antecedents delictius, es va presentar davant la Guàrdia Civil de Carcaixent per entregar-se.

Palma va anar a judici per una trentena de delictes: contra la vida de tres dones, contra la llibertat sexual de deu dones, contra la salut pública i contra la integritat moral dels pares de Marta Calvo.

A banda de les penes de presó, la sentència del TSJCV també va fixar indemnitzacions de 640.000 euros per a les supervivents i els familiars de les dones assassinades. La sentència del Suprem eleva a 140.000 euros la indemnització que Palma ha de pagar als pares de Marta Calvo en concepte de responsabilitat civil per l'assassinat de la seva filla.

ARXIVAT A:
Judicial
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut