Presó per a un jove de Terrassa: són 30 els empresonats per la resposta a la sentència

Familiars dels detinguts durant les protestes contra la sentència fan una compareixença conjunta a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona

RedaccióActualitzat

Famílies i advocats dels més de 200 detinguts en les protestes contra la sentència, demanen la llibertat immediata de la trentena que continuen en presó preventiva. La consideren una mesura desproporcionada, i demanen l'arxivament de totes les causes.

L'últim dels empresonats és un jove de Terrassa, detingut aquests dijous pels incidents en el dia de la vaga general al centre de Barcelona, a la zona de la prefectura de Via Laietana. El van detenir per atemptat a agents de l'autoritat, lesions i desordres públics i el jutge ha decidit enviar-lo a presó. És el detingut número 30 que la justícia decideix enviar a la presó. L'última a sortir va ser Xènia, detinguda també el dia de la vaga general.

Hi ha hagut moltes detencions durant les protestes, però també dies més tard, amb comptagotes, amb les identificacions que fa la policia en les manifestacions. Aquest dijous, per exemple, també es va detenir un altre jove al Maresme, a Arenys de Mar, pels episodis que es van viure el dia de la vaga general, en el que ja es coneix com a "batalla d'Urquinaona", amb dures càrregues policials i enfrontaments dels manifestants amb els agents.

Són més de 200 els detinguts en els 20 dies que fa que dura la resposta a la sentència. D'aquests vint dies, en sis hi ha hagut incidents i càrregues a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

Per visualitzar la situació dels detinguts i empresonats, els seus familiars han fet una compareixença conjunta i simultània en les quatre ciutats. Demanen la llibertat immediata dels detinguts que segueixen en presó preventiva i l'arxivament de totes les causes judicials.

Denuncien que totes aquestes detencions formen part d'una causa política. Sumen a les xifres d'aquests dies, les set persones que van ser detingudes en l'operació Judes i els set presos del judici del procés.

 

A Barcelona, familiars i amics de les persones en presó preventiva per les protestes contra la sentència de l'1-O han llegit el manifest a la plaça del Rei. Paula, una de les detingudes en les protestes i que ha estat en presó preventiva a Wad-Ras fins fa uns dies, ha demanat no "romantitzar cap empresonament":

"La presó t'anul·la com a persona i t'aïlla de l'entorn. No podem oblidar les conseqüències que això genera en cada persona empresonada i hem de lluitar fins que totes estiguin a casa."


A Tarragona s'han trobat a les escales de la catedral per reclamar la llibertat dels tres joves de la demarcació que continuen en presó preventiva i l'arxivament de totes les causes obertes. Els advocats d'Alerta Solidària denuncien que la Policia Nacional va anar a identificar a l'Hospital de Santa Tecla joves ferits i que s'haurien produït maltractaments a la comissaria dels Mossos a Campclar.

A Lleida, s'han aplegat una vuitantena de persones a la plaça Ricard Vinyes on han exigit l'alliberament de les cinc persones que actualment estan empresonades per les protestes a la ciutat i de les dues que són al CIE. Denuncien que s'ha actuat contra ells, diuen, per motius polítics i demanen que la justícia actuï sota criteris jurídics i no ideològics.

A Girona, unes 300 persones s'han concentrat davant de la seu de la Generalitat per reclamar la llibertat dels cinc joves detinguts. Els concentrats demanen la dissolució de l'ARRO i la BRIMO i la dimissió del conseller Buch.

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procésCDRTsunami Democràtic
Anar al contingut