Premi Òmnium de novel·la: "Boulder", "La drecera" i "La mar rodona", les tres finalistes

És el premi per a obra publicada en català més ben dotat: 20.000 euros per a l'autor i 5.000 per a la promoció de la novel·la

RedaccióActualitzat

Ja se sap qui són els tres finalistes del quart Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any, que s'atorgarà el 4 de febrer.

Les tres novel·les que aspiren al premi són "Boulder", d'Eva Baltasar; "La drecera", de Miquel Martín i Serra, i "La mar rodona", de Sebastià Perelló.

Un d'aquests tres escriptors s'endurà el premi més ben dotat econòmicament a obra publicada en català, amb 20.000 euros per al guanyador i 5.000 més per a la promoció de la novel·la.

Un jurat format per Anna Casassas, Marta Segarra, Carme Gregori, Xavier Pla i Oriol Izquierdo ha escollit aquestes tres novel·les d'entre les 12 seleccionades a principis de novembre.

Aquest mateix jurat serà l'encarregat de decidir quina de les tres s'endú el premi. Les 12 novel·les les va escollir un altre jurat o comitè entre totes les publicades en català entre el novembre del 2019 l'octubre del 2020.

 

Les altres nou novel·les escollides van ser "Coníferes", de Marta Carnicero; "El càstig", de Guillem Sala; "El rai dels innocents", de Quim Espanyol; "Guillem", de Núria Cadenes; "Ignot", de Manuel Baixauli, "Les cuques", de Julià Guillamon; "Les espines del peix", de Josep Colomer; "Reis del món", de Sebastià Alzamora, i "El paisatge d'uns crims", de Joan M. Minguet.

El comitè seleccionador el van formar Bernat Puigtobella, editor del digital de cultura Núvol, l'escriptor i guionista Enric Gomà i les llibreteres Mireia Perelló i Olga Federico.

El Premi Òmnium va néixer l'any 2017 amb l'ambició d'emmirallar-se en altres guardons internacionals a obra publicada, com ara el Goncourt francès o el Booker anglès.

Raül Garrigasait, primer Premi Òmnium Millor Novel·la en Llengua Catalana de l'Any per 'Els estranys' amb el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, el 23 de febrer del 2018 (horitzontal).
Raül Garrigasait, primer Premi Òmnium Millor Novel·la en Català per "Els estranys" amb Marcel Mauri, el febrer del 2018 (ACN)
ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut