Premi Òmnium de novel·la: "Boulder", "La drecera" i "La mar rodona", les tres finalistes

És el premi per a obra publicada en català més ben dotat: 20.000 euros per a l'autor i 5.000 per a la promoció de la novel·la
Redacció Actualitzat
TEMA:
Literatura

Ja se sap qui són els tres finalistes del quart Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any, que s'atorgarà el 4 de febrer.

Les tres novel·les que aspiren al premi són "Boulder", d'Eva Baltasar; "La drecera", de Miquel Martín i Serra, i "La mar rodona", de Sebastià Perelló.

Un d'aquests tres escriptors s'endurà el premi més ben dotat econòmicament a obra publicada en català, amb 20.000 euros per al guanyador i 5.000 més per a la promoció de la novel·la.

Un jurat format per Anna Casassas, Marta Segarra, Carme Gregori, Xavier Pla i Oriol Izquierdo ha escollit aquestes tres novel·les d'entre les 12 seleccionades a principis de novembre.

Aquest mateix jurat serà l'encarregat de decidir quina de les tres s'endú el premi. Les 12 novel·les les va escollir un altre jurat o comitè entre totes les publicades en català entre el novembre del 2019 l'octubre del 2020.

 

Les altres nou novel·les escollides van ser "Coníferes", de Marta Carnicero; "El càstig", de Guillem Sala; "El rai dels innocents", de Quim Espanyol; "Guillem", de Núria Cadenes; "Ignot", de Manuel Baixauli, "Les cuques", de Julià Guillamon; "Les espines del peix", de Josep Colomer; "Reis del món", de Sebastià Alzamora, i "El paisatge d'uns crims", de Joan M. Minguet.

El comitè seleccionador el van formar Bernat Puigtobella, editor del digital de cultura Núvol, l'escriptor i guionista Enric Gomà i les llibreteres Mireia Perelló i Olga Federico.

El Premi Òmnium va néixer l'any 2017 amb l'ambició d'emmirallar-se en altres guardons internacionals a obra publicada, com ara el Goncourt francès o el Booker anglès.

Raül Garrigasait, primer Premi Òmnium Millor Novel·la en Català per "Els estranys" amb Marcel Mauri, el febrer del 2018 (ACN)
ARXIVAT A:
Literatura
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut