La biblioteca Gabriel García Márquez, del districte de Sant Martí, va ser guardonada com la millor del món aquest mes d'agost (ACN)

Premi FAD per a la García Márquez, un nou reconeixement per a la millor biblioteca del món

Ha rebut el guardó d'arquitectura ex aequo amb l'escola Reggio School de Madrid

RedaccióActualitzat

La biblioteca Gabriel García Márquez, del districte de Sant Martí, té un nou reconeixement. Després de ser distingida com la millor biblioteca del món, aquest dijous al vespre l'edifici ha rebut el Premi FAD d'arquitectura.

És una obra dels arquitectes Elena Orte i Guillermo Sevillano, del despatx madrileny Suma Arquitectura, i ha estat un guardó ex aequo amb l'escola Reggio School de Madrid, un centre amb una arquitectura pensada per a un sistema pedagògic innovador. Els guanyadors han estat distingits entre els 22 finalistes de les 458 obres que es van presentar.

En aquest sentit, el jurat considera que totes dues "són obres excel·lents, de caràcter complementari, representatives d'una arquitectura contemporània d'ampli espectre". En tots dos projectes es valoren, a més, els processos de recerca i participació ciutadana com a part del disseny.

Interior de la biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona (ACN)
Aquesta biblioteca rep cada dia més de mil visitants (ACN)
Exterior de la biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona (ACN)
Una de les zones de què disposa la biblioteca del districte de Sant Martí (ACN)

El premi d'interiorisme ha estat per a la Casa Cortijo del municipi de Garciaz, a la província de Càceres, un projecte de l'arquitecte Jorge Vidal, amb estudi a Barcelona. El Premi FAD d'opinió en la categoria d'arquitectura l'han rebut els 136 habitatges socials a Gavà del despatx sabadellenc Harquitectes.

 

ARXIVAT A:
Arquitectura
Anar al contingut