Girona

Precinten el Cul de la Lleona de Girona per evitar el contagi del coronavirus

A Girona, s'ha detectat el nou coronavirus en una dona que treballa al servei ocupacional de l'Ajuntament

RedaccióActualitzat

Qui viatgi a Girona aquest dies no podrà tocar o fer un petó al Cul de la Lleona, l'emblemàtica estàtua al carrer de Calderers. L'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, ha anunciat que la columna ha quedat precintada per prevenció pel coronavirus.

Madrenas explica que els serveis municipals han netejat les instal·lacions després que aquest dissabte s'ha fet públic un cas de contagi de Covid-19 a la ciutat.

 

Segons l'alcaldessa de Girona, el tancament s'hauria fet per instrucció del Departament de Salut, i ha expressat el desig que dilluns es pugui reobrir la zona de l'estàtua.

El departament de Salut s'ha desmarcat del tancament de l'accés a l'estàtua del Cul de la Lleona. La consellera Alba Vergés ha dit a Rac1 que encara no s'ha demanat restringir l'accés a cap lloc públic:

"De moment nosaltres encara no hem demanat restriccions en cap lloc públic. Això ha de formar part d'un consens mèdic."

"Que jo tingui entès no hem demanat cap restricció encara de res. L'únic aspecte que vam informar són els consells de viatge a les zones de risc. Si no és imprescindible, recomanem no anar-hi."

Aquest no és el primer cop que es prenen mesures amb el Cul de la Lleona per por d'un contagi. El 2009, en plena alerta per la grip nova ja es va recomanar no fer-li petons a l'estàtua.

 


Un petó de tornada

El Cul de la Lleona és una visita obligada per a tots els que arriben a Girona. Diu la llegenda que si es fa un petó al cul de l'estàtua d'una lleona enfilada en una columna al Barri Vell es torna algun dia a la ciutat.

 


Sis casos de Covid-19, un a Girona

Els sis casos confirmats de Covid-19 a Catalunya ara estan ingressats, tot i que són lleus. A Girona, s'ha detectat el nou coronavirus en una dona que treballa al servei ocupacional de l'Ajuntament. Els usuaris d'aquest servei no es consideren de risc, perquè hi haurien tingut un contacte no suficientment proper.

Dos dels últims diagnòstics són de dos metges, familiars entre si, que no s'han contagiat en l'exercici de la seva professió. L'origen és un viatge a Munic. Ara se'n busquen els contactes.

En els pròxims dies, el seguiment dels pacients sense complicacions es farà des de casa.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut