PP i Ciutadans demanen a Sánchez que es comprometi a no indultar els líders del procés
Casado, Rivera i Abascal
Sentència procés

PP i Ciutadans demanen a Sánchez que es comprometi a no indultar els líders del procés

Vox estudiarà com recórrer una sentència que considera "una vergonya per a Espanya" i "un error"

Actualitzat

Un cop s'ha donat a conèixer la sentència del judici del procés, els partits constitucionalistes han volgut allunyar la possibilitat d'un indult.

El president del govern espanyol ha dit que garantiran "el seu absolut compliment", en referència a la sentència. A poques setmanes de les noves eleccions, tant Pablo Casado com Albert Rivera han demanat a Sánchez que s'hi comprometi fermament.

Albert Rivera ha demanat un pacte a tres entre el PSOE, el PP i Cs per evitar beneficis per als presos.

Pablo Casado, president del PP, creu que el govern espanyol ha de posar la Fiscalia "en guàrdia" davant de beneficis penitenciaris o de tercer grau als condemnats.

 

Casado ha dit que respecta la sentència i demana al president del govern espanyol que es comprometi a no indultar els condemnats per sedició i malversació i que eviti "accions violentes", aplicant la llei de seguretat nacional.

 

 

Rivera:

Albert Rivera, president de Ciutadans, en la seva compareixença al Congrés dels Diputats ha estat molt contundent amb la sentència. Ha dit: "Avui hem guanyat els que defensem la democràcia i la Constitució, i han estat condemnats els que han trencat la convivència".

"Cada vegada que els separatistes intentin aixecar fronteres, separar-nos o trencar la Constitució, acabaran a la presó".

"No van ser condemnats per les seves idees: a Espanya es pot ser independentista, el que no es pot ser és un delinqüent que intenti trencar el nostre país".

 

 

Vox estudiarà com recórrer la sentència

Recorrerà la sentència de l'1-O: "És una vergonya per a Espanya i per al Suprem"

 

 

Santiago Abascal, president de Vox, ha manifestat la seva contrarietat amb la sentència i ha carregat durament contra el Tribunal Suprem:

 

El secretari general del partit, Javier Ortega Smith, un dels advocats de l'acusació particular en el judici del procés, ha assegurat que per voler assolir la unanimitat en la sentència s'ha perdut la raó.

Vox demanava les penes més altes per als acusats. En el cas de Junqueras el partit d'extrema dreta demanava 74 anys per un delicte de rebel·lió, organització criminal i malversació.

 

ARXIVAT A:
Judici procésPPCsVoxPSOE
Anar al contingut