"Baixar i posar el triangle a 50 metres és un risc", segons el director general de Trànsit (iStock/OlyaSolodenko)

"Posar el triangle en una autopista és un risc": la DGT vol que deixi de ser obligatori

Desenes de persones han mort atropellades per haver baixat del vehicle a posar aquestes indicacions d'emergència

Redacció/Europa Press

El director de la Direcció General de Trànsit (DGT), Pere Navarro, ha anunciat aquest dimarts que estan estudiant jurídicament eliminar l'obligació de baixar del vehicle per col·locar els triangles d'emergència en autovies i autopistes aquest estiu.

Amb aquesta mesura, la DGT vol evitar els atropellaments que poden produir-se en aquestes situacions.

"Estem estudiant si juridicament podem fer-ho aquest estiu", ha dit Navarro, que recorda que l'alternativa a aquesta opció, el senyal lluminós V16, que t'estalvia sortir del vehicle, no serà obligatori fins a l'1 de gener del 2026.

En aquest sentit, ha explicat que de moment és obligatori col·locar els triangles llevat de circumstàncies excepcionals. Tot i això, es fa la interpretació que baixar a col·locar el triangle és un risc alt en el cas de les carreteres d'alta capacitat.

La decisió d'acabar amb aquesta obligatorietat podria materialitzar-se els pròxims dies i aniria acompanyada d'una instrucció directa a tots els cossos policials.


42 víctimes per baixar del vehicle

Navarro ha recordat que l'any passat 42 persones van ser víctimes de sinistres vials a l'Estat per baixar del vehicle. "Alguna cosa calia fer. Baixar i posar el triangle a 50 metres és un risc i més en carreteres d'alta velocitat, on hi ha molt de trànsit", ha afirmat.

Navarro també ha recordat que al Regne Unit i a Luxemburg ja s'eximeix de baixar del cotxe a col·locar triangles en autopistes i autovies perquè consideren que és més perillós baixar que no col·locar-hi res.

També ha precisat que aquesta mesura afectaria aquells que encara no tenen el senyal V16 per a autopistes i autovies. "No cal que baixis i te'n vagis 50 metres enrere per col·locar-lo", ha afegit.

ARXIVAT A:
TrànsitMobilitat
Anar al contingut