Madrid

Posada diu que les concentracions pel 9-N no pressionaran la justícia i el PP demana el cessament de Gordó

El portaveu del PP demana que el conseller de Justícia sigui cessat per haver anat a donar suport a les conselleres

Actualitzat

El president del Congrés, Jesús Posada, no creu que les concentracions de suport al president de la Generalitat, Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau, pel 9-N, suposin una "pressió" per a la Justícia, la imparcialitat de la qual considera acreditada.

"Cadascú és molt lliure de fer els seus actes polítics, però estic absolutament segur que això no pressiona la Justícia en absolut"

Posada s'ha mostrat convençut que la justícia "actuarà, com està actuant, amb total imparcialitat, marcant els temps segons el seu criteri i actuant com ha d'actuar".

Des del PP han demanat que el conseller de Justícia, Germà Gordó, sigui cessat "immediatament" per haver anat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per donar suport a la consellera d'Educació, Irene Rigau. "És intolerable", ha dit el portaveu parlamentari del PP, Rafael Hernando.

Als passadissos del Congrés, Hernando ha defensat la necessitat de "respectar" la separació de poders que hi ha a Espanya i ha lamentat:

"Que un conseller sigui capaç de perpetrar una malifeta semblant em sembla terrible"

El dirigent popular ha afirmat també que no havia vist res semblant des de l'època en la qual "alguns polítics n'acompanyaven altres a les portes de les presons", referint-se al suport que la plana major del PSOE va donar el 2003 al ministre d'Interior, José Barrionuevo, i el seu secretari d'Estat de Seguretat, Rafael Vera, quan va entrar a la presó de Guadalajara.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut