El Museu del Ciment, l'Espai Companys o Santes Creus són algns dels espais que es podran visitar (Creative Commons)

Portes obertes per la Diada 2024: mapa d'espais d'arreu del país que pots visitar gratis

Museus, edificis emblemàtics i les seus del govern i del Parlament obren les portes gratuïtament

Ferran Vila Cabanas / Emili Casellas RàfolsActualitzat

La Diada nacional de Catalunya torna a ser una bona oportunitat per visitar gratuïtament diversos museus i edificis emblemàtics que han organitzat jornades de portes obertes durant la mateixa Diada o bé algun altre dia de la setmana.

És el cas d'espais simbòlics com el castell monestir d'Escornalbou, el conjunt monumental de Sant Pere de Rodes o el castell de Miravet, però també de molts museus com ara les diferents seus del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica i del Museu d'Arqueologia, o el Museu Morera de Lleida, que fa ben poc que ha estrenat seu.

A Barcelona, per exemple, es poden visitar dues institucions que tenen la seu de costat, a Montjuïc: l'Institut Cartogràfic i Geològic i el Museu d'Arqueologia.

Així mateix, també es pot accedir a altres espais menys habituals, com ara la Seu de la Generalitat a Girona o les instal·lacions de l'aeroport d'Andorra - La Seu d'Urgell.

En el cas del Palau de la Generalitat, les tradicionals portes obertes s'ofereixen enguany els dies 11, 14 i 15; mentre que el Parlament obre les portes a la ciutadania el dia 11.

Cal tenir en compte que en molts casos cal inscriure's prèviament. Aquí pots consultar tota la informació en format de mapa o bé de llista:

 

 
ARXIVAT A:
11S
Anar al contingut