Clara Ponsatí, aquest diumenge, en saber-se els resultats electorals (ACN/Natàlia Segura)

Ponsatí anuncia que plega i demana "replantejar" el projecte independentista

L'exconsellera d'Educació reconeix que Alhora no ha sabut convèncer la ciutadania i fa un pas enrere: "El meu paper ja no ha de ser a la primera línia"

RedaccióActualitzat

L'exconsellera de Cultura Clara Ponsatí ha anunciat aquest dilluns que deixa la primera línia política després dels mals resultats d'Alhora, que no ha aconseguit representació parlamentària en les eleccions d'aquest diumenge.

Ponsatí encapçalava la llista al costat del filòsof Jordi Graupera. Després que la seva candidatura només hagi obtingut un 0,45% dels vots en les eleccions al Parlament, Ponsatí ha reconegut, en un missatge a X, que "no han sabut convèncer" la ciutadania i que, tot i que tenen "idees" per revertir la situació i replantejar el seu projecte, no serà ella qui ho faci:

Ponsatí reconeix que l'independentisme "està en crisi" però demana "no abandonar la lluita", després de la victòria clara del PSC en aquests comicis, en els quals els partits independentistes no poden sumar majoria.

Alhora ha anunciat un congrés constituent el 29 de juny amb l'objectiu de "remuntar l'independentisme en el futur", com ha explicat Jordi Graupera en un missatge a X, on també ha reconegut que no se n'han sortit, però ha assegurat que no tira la tovallola, almenys de moment:

"Hem convocat un congrés fundacional per parlar-ne amb la mateixa honestedat i coratge de la campanya, sense descartar res, ni tan sols plegar, si concloem que no servim."


Clara Ponsatí, que encara és eurodiputadava tornar a Catalunya a finals de març del 2023, després de passar cinc anys a l'exili, sense presentar-se davant el Tribunal Suprem tot i tenir en vigor una ordre de detenció per desobediència per l'organització del referèndum de l'1 d'octubre.

Només arribar a Barcelona, Ponsatí va oferir una roda de premsa per explicar el seu retorn de Brussel·les, on un agent dels Mossos d'Esquadra la va detenir per dur-la al jutjat de guàrdia. A la nit va quedar en llibertat, amb una ordre de declarar davant el jutge Llarena, a l'abril, al Suprem.

En no presentar-s'hi, Llarena va ordenar que se la detingués de nou, al juliol, perquè un jutge de guàrdia li prengués declaració i la deixés de nou en llibertat. 

 

 

ARXIVAT A:
IndependènciaClara PonsatíEleccions Parlament Catalunya 2024
Anar al contingut