"El País" ha publicat les fotografies de Núñez Feijóo amb el narcotraficant Marcial Dorado.
"El País" ha publicat les fotografies de Núñez Feijóo amb el narcotraficant Marcial Dorado.
Santiago de Compostela

Polèmica a Galícia per unes fotografies de Núñez Feijóo amb el narcotraficant Marcial Dorado

El president de la Xunta de Galícia adverteix que defensarà el seu honor si algú el relaciona amb "activitats il·legals" arran del reportatge i les fotos publicades al diari "El País" amb el narcotraficant condemnat a 14 anys, Marcial Dorado.

RedaccióActualitzat
El president de la Xunta i líder del Partit Popular de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, ha advertit que defensarà el seu honor si algú el relaciona amb "activitats il·legals" arran del reportatge que aquest diumenge publica el diari "El País" sobre la relació de Feijóo amb el contrabandista Marcial Dorado en la dècada dels noranta. La publicació ve acompanyada de diverses fotografies en les que apareix en una embarcació al seu costat i que daten, segons el diari, de l'estiu del 1995.

"El País" explica que "el president gallec va mantenir" durant aquesta època "una estreta amistat amb Marcial Dorado, llavors el 'capo' del tabac a Galícia i ara a la presó per narcotràfic". En un comunicat que el president gallec ha fet públic aquest diumenge, assegura que les "fotos son veritat", però alhora adverteix que si "a partir d'aquestes informacions algú vol relacionar-me de manera insidiosa amb alguna trama o amb alguna activitat relacionada, encara que sigui indirectament amb activitats il·legals, és clar que defensaré el meu honor", ha avisat.

En el mateix comunicat, el president de la Xunta ha assegurat que va finalitzar la seva relació amb Dorado, quan va saber que tenia causes pendents amb la justícia.

El rotatiu informa amb el mateix Feijóo com a font, que aquest va saber que la policia havia requisat unes fotos on ell apareixia, en un registre al domicili de Dorado,l'any 2004. Més tard, durant la campanya electoral de les autonòmiques del 2009 que el van portar a la presidència de la Xunta, dirigents del PSOE, segons el president gallec, el van amenaçar amb difondre-les si no rebaixava el to dels seus atacs. Feijóo va resopondre amb certa indiferència ja que, segons el diari, "entenia que (les imatges) no li comprometien en res il·legal".

Feijó també ha dit en una entrevista a una ràdio gallega, que suposa que "la gent que volia que les fotos sortíssin publicades" estarà contenta. I que "per tant, res més que felicitar-los", tot i que no enten "per què es publiquen ara" si les imatges van ser preses fa "19 o 20 anys".

Les imatges han provocat una gran polèmica a Galícia, on l'oposició ha demanat la compareixença parlamentària de Feijoo per donar explicacions, ja que en aquell moment era un alt càrrec de la Xunta i Dorado un conegut contrabandista de tabac.
Anar al contingut