Podem proposa que un independent lideri un govern d'esquerres si Sánchez no ho fa

En un article al diari digital "Huffington Post", Pablo Iglesias retreu al líder del PSOE que encara no hagi fet cap pas endavant per mirar de formar un govern alternatiu a Mariano Rajoy
Redacció Actualitzat

El líder de Podem, Pablo Iglesias, no s'explica que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, no hagi fet encara el pas per intentar formar un govern alternatiu a Mariano Rajoy. En un article en el diari digital "Huffington Post", titulat "A Pedro no el deixen", Iglesias proposa a totes les forces polítiques contràries al PP "un nou acord de país" per avançar "davant de l'immobilisme".

 

 

El dirigent de Podem qualifica d'"històrics" els cinc milions de vots obtinguts per Podem i la seva posició de primera força política a Catalunya i el País Basc, i de segona a Madrid, el País Valencià, les Canàries, les Balears, Navarra i Galícia. Tot i això, assumeix que aquests resultats "no són suficients" per intentar ser president del govern espanyol. En aquest sentit, Iglesias es mostra sorprès per la "inaudita abdicació de responsabilitats" del PSOE i la "paràlisi" del seu secretari general:

"On és Pedro Sánchez? No pensa plantejar la possibilitat d'un govern alternatiu al de Rajoy?"

El secretari general de Podem atribueix aquesta situació a les tensions internes del PSOE, amb una "geopolítica que ha començat a operar com a caòtica i contradictòria" l'endemà de les eleccions i Pedro Sánchez s'ha mostrat...

"més preocupat per afermar-se com a candidat a la reelecció en el seu partit que com a candidat a la presidència del govern."

Per tot plegat, Pablo Iglesias proposa:

"Si a Pedro Sánchez no el deixen intentar ser president, perquè potser no està encara en condicions de ser el líder del seu partit, potser és el moment que una figura independent de prestigi assumeixi fer els passos necessaris per intentar que a Espanya deixi de governar el Partit Popular."

Errejón demana que Sánchez es defineixi

Aquesta idea la va avançar aquest dimarts el número dos de Podem, Íñigo Errejón. En una entrevista a Onda Cero, el dirigent de Podem ha emplaçat Pedro Sánchez a dir si pensa plantejar alguna alternativa a un govern encapçalat per Mariano Rajoy i, en aquest punt, ha obert la porta a la possibilitat que "independents" puguin encapçalar una coalició d'esquerres:

"Per portar a terme algunes de les transformacions que necessita el país, potser caldria pensar en figures independents."

Sobre els possibles pactes per a la investidura d'algun dels dos candidats de les formacions espanyoles més votades, Íñigo Errejón ha insistit que Podem no facilitarà "ni per activa ni per passiva" que Rajoy pugui formar govern: "Ni amb el vot a favor ni amb l'abstenció, ni en primera votació ni en segona". "Si nosaltres podem ho evitarem", ha assegurat, per afegir que no es tracta de cap tipus de "sectarisme", sinó que no volen que es torni a repetir una legislatura "nefasta" en termes de corrupció i de desigualtat.

Íñigo Errejón ha reiterat que cal un nou acord territorial que passa perquè "els catalans puguin decidir el seu encaix a Espanya". "Nosaltres volem que es quedin, però creiem que la millor manera de dirimir-ho és a les urnes", ha subratllat, per afegir que aquest plantejament ha fet que En Comú Podem sigui la primera força a Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut