Irene Montero aixecant el puny i Ione Belarra aplaudint a l'acte polític de rellançament de Podem, el 16 de desembre del 2023
L'ex ministra d'Igualtat ha acceptat la proposta de liderar la llista a les eleccions europees (Ricardo Rubio / Europa Press)

Podem proposa Irene Montero com a candidata a les eleccions europees del 2024

El partit vol rellançar així el seu projecte i es presentarà en solitari als comicis europeus, després del trencament amb Sumar

La líder de Podem, Ione Belarra, ha anunciat que el partit proposa l'exministra d'Igualtat Irene Montero com a candidata per encapçalar la llista del partit a les eleccions europees del juny del 2024.

Ha estat en l'acte organitzat aquest dissabte pel partit a Madrid, amb el lema "Ara més que mai", per rellançar el seu projecte després de la ruptura amb Sumar.

Montero ha acceptat la proposta, que ara haurà de validar la militància, en un procés de primàries. Durant la seva intervenció, Belarra ha proclamat que no hi ha ningú millor que l'exministra per alçar un projecte per "avançar en una esquerra valenta" que porti per bandera la justícia social i el feminisme

Irene Montero i Ione Belarra aixecant el puny a l'acte polític de rellançament de Podem, el 16 de desembre del 2023
La proposta l'haurà de validar la militància en unes primàries (Ricardo Rubio / Europa Press)

Belarra li ha demanat "tornar a començar amb les forces renovades". I Montero ha dit que accepta liderar la llista perquè "els motius i les esperances segueixen intactes".

Podem rellança així el seu projecte, gairebé una dècada després de la seva irrupció política també en unes eleccions europees. El maig del 2014, només tres mesos després d'inscriure's com a partit, Podem va aconseguir uns resultats que ningú esperava: 5 escons que van iniciar la gran marea lila dels anys següents.

 

ARXIVAT A:
Unides PodemParlament Europeu
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut