Barcelona

Plantes en comptes d'espectadors al Liceu en el concert de la reobertura

El Concert pel Biocè omple el gran teatre de la Rambla amb més de 2.200 plantes, que es destinaran a personal sanitari

RedaccióActualitzat

Un públic del tot inusual ha estat l'espectador del primer concert al Gran Teatre del Liceu després de l'aturada forçada per la crisi del coronavirus. Els espectadors han estat 2.292 plantes, juntament amb els periodistes que han cobert l'esdeveniment, que s'ha pogut seguir des de qualsevol lloc en "streaming".

Per a la reobertura, després de l'estat d'alarma i d'un temps "dolorós i estrany", el Liceu ha programat el Concert pel Biocè, en què el quartet de corda UceLi Quartet ha interpretat "Crisantemi", de Giacomo Puccini, davant de més de 2.000 plantes procedents de vivers de la zona.

El regne vegetal ha ocupat el lloc que, habitualment, pertany als espectadors del Liceu
El regne vegetal ha ocupat el lloc que, habitualment, pertany als espectadors del Liceu (Liceu)

 

L'artista conceptual Eugenio Ampudia ha dissenyat el concert d'acord amb la direcció artística del Liceu i la comissària Blanca de la Torre, que han plantejat una "acció d'alta càrrega simbòlica" per reivindicar "el valor de l'art, la música i la natura com a carta de presentació per tornar a l'activitat".

El concert ha nascut de la iniciativa del Liceu i l'artista, juntament amb la Galeria Max Estrella, i el comissariat de Blanca de la Torre

Víctor Garcia de Gomar, director artístic del Liceu, creu que el Concert pel biocè és una reflexió sobre el "vestit absurd que la humanitat du en el confinament" i que comporta que el públic està "privat de la possibilitat de ser públic".

 

Les plantes, per als sanitaris

Quan acabi el concert, les plantes, amb un certificat de l'artista, seran obsequiades a 2.292 persones del món sanitari que han treballat en primera línia contra la Covid-19 a l'Hospital Clínic de Barcelona.

Crisantemi", de Puccini, és l'obra que el Liceu ha escollit per a la reobertura

 

A més, fotografies de gran format i un vídeo sobre la "performance" passaran a formar part de les col·leccions dels patrocinadors.

 

 

ARXIVAT A:
MúsicaArt
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut