Plantar milions d'arbres al Salvador, la mesura de Mèxic per frenar la immigració

Mèxic vol generar 20.000 llocs de treball en zones rurals del Salvador i recuperar àrees desforestades per frenar el flux migratori
Redacció Actualitzat
TEMA:
Migracions

Mèxic ha decidit intentar frenar l'èxode migratori cap als Estats Units, tal com es va comprometre amb Donald Trump, però ho vol fer amb alguna cosa més que mesures policials. El president Andrés Manuel López Obrador ha engegat un pla d'ajudes al Salvador per a la creació de milers de llocs de treball plantant arbres.

El president López Obrador ha defensat sempre anar a l'arrel del problema, i per això ha posat en marxa un pla de desenvolupament integral a la regió amb una inversió immediata de 30 milions de dòlars al Salvador. Es tracta de plantar milions d'arbres, fruiters i d'altres varietats.

 

 

Segons Mèxic, es generaran 20.000 llocs de treball en zones rurals i es recuperaran àrees desforestades, entre altres causes pel canvi climàtic. El nom del projecte és prou explícit: "Plantant vida".

La violència, tant de la policia com de les bandes, i també la misèria, empenyen milers de joves del Salvador a fugir. L'objectiu és que, generant llocs de treball i millors condicions de vida, els fluxos migratoris s'aturin.

El president del Salvador, Nayib Bukele, assegura que Mèxic està donant exemple a la resta del món

"És una llum que il·luminarà moltes parts del món"

Els dos presidents van donar el tret de sortida al projecte plantant arbres a Tapachula, a Chiapas.


López Obrador, també conegut com a AMLO, ha explicat que el pla s'ha d'estendre també a Hondures i Guatemala.  

"Podrem donar suport al Salvador amb 50.000 hectàrees i el mateix farem amb Guatemala i El Salvador, donarem exemple del que és la fraternitat universal, per sobre de les fronteres"

ARXIVAT A:
Migracions
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut