Madrid/Oviedo

Picabaralla a distància entre Al Gore i Mariano Rajoy sobre el canvi climàtic

Al Gore i Mariano Rajoy se les han tingut. Sense dir noms cap dels dos, el premi Nobel de la Pau i el president del PP s'han qüestionat mútuament amb la polèmica del canvi climàtic com a teló de fons. Des d'Oviedo, on ha de recollir el Premi Príncep d'Astúries de la Concòrdia, Gore ha fet referència a les declaracions de Rajoy traient importància al canvi climàtic: "Ningú discuteix la llei de la gravetat i tot i que alguns encara creuen que la Terra no és rodona, la veritat és que no se'ls dóna gaire importància".

Actualitzat

Però Rajoy no s'ha quedat curt en la resposta. En una entrevista a la COPE, el líder del PP no ha dit noms però s'ha referit clarament a l'exvicepresident dels Estats Units. Rajoy ha volgut deixar clar que ell es considera "un defensor del medi ambient" i que les seves paraules només demostren una actitud "moderada, equilibrada i sensata". Rajoy ha contraposat aquesta actitud a una "visió apocalíptica" que tenen "alguns que no han firmat el protocol de Kyoto i van oferint conferències".

El Premi Príncep d'Astúries ha assenyalat que la seva missió és intentar canviar l'actitud de dirigents polítics d'arreu del món sobre aquesta qüestió. Tanmateix, ha afegit que el canvi climàtic "no és una qüestió que tingui a veure amb la política o la ideologia" de cadascú, sinó que és un tema que té un caràcter "ètic i moral".

Per la seva banda, Rajoy ha volgut aclarir que ell no és un científic, però que entre els mateixos professionals "hi ha moltes discrepàncies" sobre les conseqüències que pot tenir l'escalfament global del planeta. A més, el president del PP ha recordat que els populars van constituir fa uns mesos una comissió que està treballant propostes sobre el canvi climàtic que s'inclouran en el programa electoral.

Anar al contingut