Santa Margarida de Montbui

Perilla el concert de final de curs d'una escola pel robatori de violins i violoncels

Els instruments són els que fa servir l'Aula d'Orquestra per ensenyar música als alumnes de les escoles de primària de Santa Margarida de Montbui

Actualitzat

Els professors de música de l'Aula d'Orquestra es van trobar dimarts que els havien robat gairebé tots els instruments musicals que tenien a l'escola García Lorca de Santa Margarida de Montbui, a l'Anoia: 18 violins i 4 violoncels.

Ara, el concert de final de curs, que s'ha de fer d'aquí a un mes, perilla. Per això, els professors d'Aula Orquestra han demanat des de Facebook la col·laboració de tothom per intentar recuperar els instruments. Des que ho van publicar, dijous a la tarda, s'han multiplicat les mostres de suport. Molta gent s'ha bolcat a donar instruments o posar diners.

 

 

De fet, l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui s'ha mostrat disposat a garantir la reposició dels instruments, perquè pugui continuar l'activitat que finança a les escoles públiques del municipi.

Aula d'Orquestra és un projecte social que va néixer fa 6 anys, impulsat per professors de violí i violoncel de la comarca de l'Anoia, per introduir els instruments de corda a les escoles de primària de Santa Margarida de Montbui. Ara fan classes de música als tres centres de primària públics de la població.

 

 

Els instruments robats són petits (1/4 i 1/2) i els havien aconseguit gràcies a les donacions de padrins i amics del projecte.

Els instruments robats no tenen un preu gaire alt. Els responsables d'Aula d'Orquestra pensen que els lladres no sabien ben bé què robaven i que els poden intentar vendre a través d'aplicacions de compra i venda entre particulars.

El robatori es va fer la nit de dilluns a dimarts i els Mossos ja estan investigant el cas. Els lladres també es van emportar ordinadors i diners. Un cop fet l'inventari de tot el que falta, aquest divendres es presenta la denúncia a la policia.

 

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut