Perilla el concert de final de curs d'una escola pel robatori de violins i violoncels

Els instruments són els que fa servir l'Aula d'Orquestra per ensenyar música als alumnes de les escoles de primària de Santa Margarida de Montbui
Actualitzat
TEMA:
Música

Els professors de música de l'Aula d'Orquestra es van trobar dimarts que els havien robat gairebé tots els instruments musicals que tenien a l'escola García Lorca de Santa Margarida de Montbui, a l'Anoia: 18 violins i 4 violoncels.

Ara, el concert de final de curs, que s'ha de fer d'aquí a un mes, perilla. Per això, els professors d'Aula Orquestra han demanat des de Facebook la col·laboració de tothom per intentar recuperar els instruments. Des que ho van publicar, dijous a la tarda, s'han multiplicat les mostres de suport. Molta gent s'ha bolcat a donar instruments o posar diners.

 

 

De fet, l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui s'ha mostrat disposat a garantir la reposició dels instruments, perquè pugui continuar l'activitat que finança a les escoles públiques del municipi.

Aula d'Orquestra és un projecte social que va néixer fa 6 anys, impulsat per professors de violí i violoncel de la comarca de l'Anoia, per introduir els instruments de corda a les escoles de primària de Santa Margarida de Montbui. Ara fan classes de música als tres centres de primària públics de la població.

 

 

Els instruments robats són petits (1/4 i 1/2) i els havien aconseguit gràcies a les donacions de padrins i amics del projecte.

Els instruments robats no tenen un preu gaire alt. Els responsables d'Aula d'Orquestra pensen que els lladres no sabien ben bé què robaven i que els poden intentar vendre a través d'aplicacions de compra i venda entre particulars.

El robatori es va fer la nit de dilluns a dimarts i els Mossos ja estan investigant el cas. Els lladres també es van emportar ordinadors i diners. Un cop fet l'inventari de tot el que falta, aquest divendres es presenta la denúncia a la policia.

 

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut