L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, anuncia en roda de premsa que no es presenta a la reelecció
L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, anuncia en roda de premsa que no es presenta a la reelecció

Pere Regull no es presentarà a la reelecció de l'alcaldia de Vilafranca del Penedès

Actualitzat

ACN Vilafranca del Penedès - L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull (JxCat), ha anunciat que no es presentarà a les eleccions municipals del 2023. Plegarà quan farà 20 anys que és al consistori, els sis primers com a regidor i els catorze últims com a batlle. "He complert amb escreix els més propòsits" ha afirmat aquest divendres en una roda de premsa convocada d'urgència, on ha explicat que la seva prioritat ara és emprendre "projectes laborals i professionals". Regull va debutar com a regidor el 2003 amb CiU, i va ser a l'oposició fins que el 2009 va assolir l'alcaldia amb una moció de censura per desbancar el PSC. Des del 2011 ha guanyat les tres convocatòries electorals en què s'ha presentat al capdavant de CiU i JxCat. Des del 2013, governa amb el PSC.

Regull ha insistit que ha decidit plegar a partir del maig del 2023 "perquè qualsevol nou projecte laboral requereix un cert temps per posar-lo en marxa". "Si vull començar un nou projecte, ha de ser ara", ha afirmat, recordant que als propers comicis municipals tindrà 62 anys i la seva previsió és jubilar-se als 67.

Preguntat per si la decisió ha estat influenciada per la fragmentació que viu l'espai post convergent, ho ha negat en rodó, si bé ha evitat concretar quina llista hauria encapçalat el maig del 2023. Regull ha fet una crida a consensuar un moviment unitari "i evitar mirades sectàries", mostrant-se implícitament a favor de la nova plataforma Impulsem el Penedès.

L'encara alcalde ha explicat que la seva intenció era ser al capdavant de la ciutat un màxim de dues legislatures, període que ha acabat superant folgadament. Amb vistes a haver complert 14 anys a l'alcaldia quan arribin les properes eleccions, ha defensat que "és bo que hi hagi aire nou" al consistori.

Ha asseverat que no sent "gens desgast polític" i ha apuntat que els propers comicis els podria afrontar amb un entorn més plàcid que el del 2019 "quan hi havia presos independentistes i es criticaven determinats pactes de govern". "Ara la situació ha canviat i és un moment bo per no presentar-me", ha afegit.

Respecte l'acord amb el PSC que Regull ha mantingut des del 2013, ha volgut defensar aquest divendres la "solidesa" de l'executiu local. Ha assegurat que els seus 14 anys a l'alcaldia hauran coincidit amb "les etapes més convulses" dels darrers 50 anys, en referència a la crisi del 2008, el procés independentista i la pandèmia. "Si no hi hagués hagut estabilitat política, no hauríem assolit grans projectes per Vilafranca", ha ressaltat.

Regull ha celebrat així la recent adjudicació dels estudis del greu d'Infermeria de la URV, com també l'impuls de Vilafranca com a capital del vi, amb projectes com el nou VINSEUM. A l'altre cantó de la balança ha admès, però, que li queda una destacada assignatura pendent: la cobertura de les vies d'alta velocitat.

Aquest divendres ha assegurat reiteradament que dona per acabada l'etapa municipal però ha deixat la porta oberta a participar activament a la política d'àmbit nacional. Regull va ser diputat al Parlament entre els anys 2010 i 2015. També va ser el primer delegat del Govern al Penedès, en un càrrec que va exercir des de l'estiu del 2018 fins mitjans del 2021.

Anar al contingut