Polítics presos a la presó de Lledoners
Els líders independentistes, a la presó de Lledoners (Maria Vernet / Òmnium)

Pèrdua de pes i increment de l'insomni, els efectes de la vaga de fam en els presos

Els quatre presos independentistes en vaga de fam mantenen les seves funcions com parar i desparar taula o netejar el menjador

RedaccióActualitzat

El presos independentistes en vaga fam ja acusen simptomes propis d'aquesta protesta. Han perdut entre 3 i 7 quilos i ja pateixen "insomni important" a les nits.

En les primeres dades sobre l'estat físic de Jordi Turull, Jordi Sànchez, Josep Rull i Joquim Forn al centre de Lledoners també s'ha informat que tots quatre continuen mantenint les tasques voluntàries que tenen assignades a la presó per poder tenir un vis-à-vis al mes amb els familiars.

Turull i Rull s'encarreguen de parar i desparar taula i de netejar el menjador, mentre que Sànchez i Forn endrecen la sala d'estar abans de dinar i sopar. La portaveu dels 4 líders que fan dejuni indefinit, Pilar Calvo, ha visitat aquest dilluns els presos i ha destacat que el seu estat de salut és en "línies generals" bo.

Calvo també ha posat de relleu la solidaritat interna que troben en altres reclusos.

"Els altres presos que tenen aquest destí de treballs comunitaris com ells, el mateix, els estan ajudant com veuen que arrribats al dia d'avui comencen a notar l'esgotament físic, els companys els estan ajudant perquè ells evidentment no tenen la mateixa vitalitat alhora de fer aquestes feines".

Notícia Relacionada: Els presos en vaga de fam demanen mobilitzacions pacífiques

 

 

Turull i Sánchez, que comencen l'onzè dia de vaga de fam, han perdut 5 quilos cadascun. I els que la van iniciar tres dies més tard, Quim Forn i Josep Rull, han perdut 7 i 3 quilos respectivament.

Calvo ha desmentit que prenguin cap batut nutricional i ha afegit que el que sí que estan és més dèbils, però que, des de la infermeria, els fan el seguiment dels nivells de sucre i tensió de forma diària.

Tots quatre beuen entre un i tres litres d'aigua amb sals minerals cada dia. Només Turull ha necessitat glucosa per problemes del nivell de sucre.  

 

 

La vaga de fam, al Parlament europeu

Sobre la vaga de fam, s'hi ha referit aquest dilluns l'eurodiputat irlandès del Sinn Féin, Matt Carthy, que ha demanat que quan es parli de drets humans, es tingui en compte que 4 dels 9 líders independentistes empresonats han començat una vaga de fam.

Al Parlament Europeu, l'eurodiputat ha denunciat el "silenci còmplice" de les institucions europees i ha apel·lat directament el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, just a l'inici del plenari d'Estrasburg.

"Quatre dels 9 presos polítics catalans han començat una vaga de fam. Tenint en compte que dos van ser membres d'aquesta casa i que l'únic crim que han comès ha estat deixar votar la gent per decidir el seu futur, puc preguntar-li, senyor president, quan pensa fer una declaració respecte a la qüestió? Sabent que el silenci dels líders europeus fa còmplice aquesta institució de la ignorància del govern espanyol dels tractats internacionals sobre democràcia i drets humans?".

 


L'eurodiputat del Sinn Féin ha recordat que Oriol Junqueras i Raül Romeva havien estat eurodiputats. 

ARXIVAT A:
Vaga de famJosep RullJordi TurullJoaquim FornJordi SànchezGovern empresonatProcés catalàIndependènciaJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut