Quedar-se diners trobats és un delicte d'apropiació indeguda, és obligació portar-los a la policia (iStock/Vitalii Petrushenko)

Perd la cartera amb 2.000 euros i la recupera gràcies a una dona que la troba en ple carrer

La policia torna els diners al propietari i adverteix que haver-se'ls quedat seria delicte

Actualitzat

La Policia Nacional d'Osca ha tornat al seu propietari una cartera que havia extraviat amb més de 2.000 euros a dins i que havia trobat una ciutadana a Osca.

La dona, segons expliquen des del cos policial, va anar aquest dilluns a la comissaria d'Osca per entregar la cartera que havia trobat al carrer i que contenia 2.145 euros.

Els agents van poder localitzar el seu propietari, que va transmetre l'agraïment a la dona. Es tractava dels diners que havia recaptat amb les vendes per la seva feina com a comercial.
 

No fer-ho és delicte

Més enllà de l'agraïment, que no se sap si ha estat només verbal o amb alguna gratificació econòmica, la realitat és que no haver tornat aquests diners hauria estat un delicte. 

La temptació de quedar-se amb diners trobats --aliens, però sense cap marca que n'acrediti la propietat-- pot ser gran, i alguns hi haurien caigut, però l'actuació de la veïna d'Osca ha estat la correcta. I així ho ha destacat la Policia Nacional d'Osca: és una obligació ciutadana portar els diners trobats a l'autoritat i, si no, s'estaria cometent un delicte d'apropiació indeguda o robatori.
 

Una gratificació i una detenció

No és el primer cas d'aquestes característiques que passa a Osca. Els mitjans de comunicació locals destaquen dos casos que van acabar de forma molt diferent.

L'Heraldo de Huesca recorda com, a finals de l'any passat, un ciutadà d'aquesta localitat va entregar a la policia un feix de bitllets --2.450 euros-- que va trobar tirats al carrer.

En aquest cas els agents no en van localitzar el propietari i van dipositar els diners al departament d'objectes perduts.

Va ser l'afectat que va acudir a la policia per denunciar la pèrdua d'una quantitat notable de diners que havia retirat del banc per pagar les factures d'unes obres.

Després de comprovar que eren els seus, la policia els hi va retornar. A més, el propietari va donar les gràcies a l'home que els havia trobat amb una recompensa econòmica. 

Per contra, a la mateixa capital aragonesa, fa un mes, la policia va detenir un home per haver-se quedat una cartera amb 700 euros que una dona havia perdut al carrer. La policia va poder identificar, a través de les càmeres de videovigilància de la zona, la persona que s'havia quedat la cartera i que va ser acusada d'apropiació indeguda.

ARXIVAT A:
Policia NacionalAragó
Anar al contingut