Lleida és la província que té el preu mitjà de la gasolina 95 i del gasoil A més baix en el que va de 2024
Lleida és la província que té el preu mitjà de la gasolina 95 i del gasoil A més baix en el que va de 2024 (ACN)

Per què omplir el dipòsit és més barat a les comarques de Lleida? Consulta el mapa per municipis

De les 215 gasolineres de la xarxa lleidatana, més de la meitat són independents, i això fa que els preus siguin més competitius

Omplir el dipòsit del cotxe a les comarques de Lleida costa cinc cèntims menys per litre que la mitjana de tot l'Estat. Aquesta és la dada que es pot extreure de l'últim informe de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, encarregada d'analitzar el mercat de províncies.

Si s'analitza el mercat mes per mes, la diferència d'aquesta província catalana amb la resta encara és més evident. Des de l'any 2021, Lleida ha estat líder del rànquing vint vegades, més que cap altre punt de l'Estat.

Des de l'any 2019, la diferència en el preu del carburant a les comarques de Lleida amb el de la resta de províncies de tot l'Estat s'ha anat ampliant i el valor màxim va ser l'agost del 2023: 5,2 cèntims el litre.

Aquests primers sis mesos de 2024, Lleida és la província que té el preu mitjà de la gasolina 95 i del gasoil A més baix respecte a la resta de províncies espanyoles.
 


Les estacions independents abarateixen el preu

Però per què Lleida té els preus de la benzina més barats? Segons l'informe de la CNMC, s'explica perquè hi ha més gasolineres independents, d'hipermercats i cooperatives.

De les 215 gasolineres de la xarxa lleidatana, més de la meitat són independents, 126, seguides del grup Repsol (59) i el grup Cepsa (18). Al juny d'aquest mateix any, els preus més baixos els van establir les estacions independents, i els més alts els van marcar estacions de la xarxa Fuel Iberia, BP, Cepsa i Repsol.

BonArea, la predominant, amb 21 benzineres; Esclatoil (5), Petrolis Independents (3) i Petrolis (3) són quatre de les marques característiques de la zona i presenten uns preus molt competitius.

BonArea és l'empresa que més estacions independents té a les comarques de Lleida amb 21 benzineres (ACN)

Segons la CNMC, això fa que Lleida no sigui, de moment, atractiva per a altres marques low-cost que estan esteses a escala peninsular, com Ballenoil, Plenoil i Petropix no hi són presents.

En relació amb la resta de la península, destaca el percentatge més gran d'estacions en hipermercats, un total de 24, i cooperatives, 32.

Pel que fa a la diferència entre municipis, hi ha una gran dispersió de preus:
 


En l'àmbit municipal també marquen la diferència les estacions independents: aquells municipis amb preus més alts són els que no disposen d'aquest tipus d'estacions.

En relació amb la situació, els preus més barats corresponen a les estacions en hipermercats i els més elevats, a les instal·lacions en autopistes.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut