La producció de síndries ha estat inferior, aquest any (Pexels/Engin Akyurt)

Per què aquest estiu hi ha pocs melons i síndries i tenen un preu disparat

Bona part de la producció ve de Múrcia, on se n'han fet malbé uns 25 milions de quilos
Redacció Actualitzat
TEMA:
Economia de butxaca

Hi ha pocs melons i síndries en supermercats, botigues i mercats, i els preus d'aquestes fruites típiques de l'estiu estan desbocats.

I és que bona part de la producció ve de Múrcia, i se n'han fet malbé uns 25 milions de quilos. El motiu? Les condicions meteorològiques: va fer molta calor quan les plantaven i, quan s'havien de fer grosses, va haver-hi aiguats.

Al mercat de majoristes Mercabarna, ara hi arriben un 50% menys de les varietats de melons i síndries més consumides a Catalunya. I, com que el producte d'Almeria i Múrcia és escàs, han augmentat la importació d'indrets com el Marroc, França, Grècia o Itàlia.

Un meló pot costar 15 euros

La manca de producte condueix a l'encariment. El preu del meló, per exemple, s'ha multiplicat per 4. Una peça de dos quilos i mig pot arribar a costar 15 euros.


Poca producció a Catalunya

A Catalunya la producció de melons és petita i abasteix sobretot el comerç local, i aquest any podria veure's reduïda a la meitat.

De síndries, se'n conreen al parc agrari del Baix Llobregat.  Però hi ha productors que ja no en volen plantar perquè la competència del Marroc cada cop és més forta, tal com explica Catalunya Ràdio en aquest reportatge

Com es viu aquesta situació al mercat? "Els matins" de TV3 ha pogut comprovar al Mercat del Ninot que hi ha ben pocs melons i síndries i que hi ha paradistes que han buscat alternatives a les varietats habituals

 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca Alimentació
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut