Un cartell de suport a Gisèle Pelicot, a prop dels jutjats d'Avinyó, a França (Reuters/Manon Cruz)

Pelicot declara en el judici: "Soc un violador, com la resta d'acusats, que ho sabien tot"

El principal acusat en la causa per violació amb submissió química de la seva dona ha declarat després d'una setmana d'absència per malaltia

RedaccióActualitzat

Dominique Pelicot, l'home que durant gairebé deu anys va drogar la seva dona perquè fos violada en estat d'inconsciència per desenes d'homes, ha tornat a comparèixer aquest dimarts davant del tribunal que el jutja, a Avinyó (França), en una declaració que s'havia posposat una setmana pel seu estat de salut.

El principal acusat en aquest procés ha reconegut ser un violador, alhora que ha afirmat que la resta d'acusats sabien que la seva dona, Gisèle Pelicot, es trobava en estat d'inconsciència a causa dels ansiolítics que li donava.

"Soc un violador, com la resta d'acusats en aquesta sala, que quan venien sabien quin era el seu estat."

Entre plors, Dominique Pelicot ha declarat que va ser víctima d'abusos sexuals quan tenia 9 anys i que, als 14, va presenciar una violació. L'acusat ha reconegut els fets que se li imputen "en la seva totalitat" i ha afegit que la seva exdona "no s'ho mereixia" i li ha demanat perdó. 

Un dibuix del judici, amb Dominique Pelicot declarant (Reuters/ZZIIGG )

Pelicot, de 71 anys, és a la presó des de fa quatre, quan es va destapar el cas de les violacions, que s'haurien allargat entre el 2011 i el 2020. Des del dia 6 de setembre, havia al·legat que tenia dolors i problemes de salut. La seva advocada, Béatrice Zavarro, s'ha queixat en els últims dies que el seu client va trigar massa a ser tractat.

La seva absència va fer que el tribunal es plantegés la possibilitat de posposar-ne la declaració i ajornar tot el judici. Per això, el president del Tribunal, Roger Arata, va demanar un informe mèdic per avaluar el seu estat real de salut. Finalment, però, els metges han conclòs que l'acusat estava en condicions d'anar a l'audiència, tot i que reduint-ne les sessions.
 

Gisèle Pelicot diu que tenia "plena confiança en ell"

Per la seva banda, Gisèle Pelicot ha reaccionat a aquesta primera declaració de l'exmarit afirmant que durant els 50 anys que va conviure amb ell hi tenia "plena confiança" i que no va dubtar d'ell "ni un sol segon".

"Durant 50 anys vaig estimar aquest home (...) No em vaig imaginar mai que pogués cometre aquests actes de violació. Tenia plena confiança en ell."

Gisèle Pelicot, en l'arribada al judici aquest 17 de setembre
Gisèle Pelicot, en l'arribada al judici aquest 17 de setembre (EFE/Guillaume Horcajuelo)

Entre els 49 processats hi ha un altre home, Jean-Pierre Maréchal, acusat d'haver còpiat els mètodes de Dominique Pelicot i haver drogat la seva dona per violar-la.

Està previst que el judici, que va començar el 2 de setembre, s'allargui fins a finals d'any.

 

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaAgressió sexualFrança
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut