Els representants de Podem, ERC i Bildu just després de presentar la petició al Congrés (Europa Press/A. Pérez Meca)

Pederàstia a l'Església: Podem, ERC i Bildu demanen un comissió d'investigació

Perquè la comissió tiri endavant cal que tingui el suport del PSOE
Redacció Actualitzat
TEMA:
Església

Unides Podem, Esquerra Republicana i EH Bildu han presentat aquest dimecres al Congrés una petició perquè es creï una comissió d'investigació de la pederàstia a l'Església catòlica espanyola. En concret, "sobre les agressions sexuals en la infància i l'adolescència per part de membres de l'Església".

Segons ha avançat el diari El País, el document de la proposició apunta que "les responsabilitats polítiques són evidents donat que el poder públic és l'últim responsable de garantir als menors la protecció plena en tots els espais de la seva vida, en especial, en els centres públics i de les institucions concertades amb l'administració".

Perquè la comissió tiri endavant, cal que s'aprovi per majoria. A la pràctica, doncs, necessita el suport del PSOE. Si això passa, Espanya s'afegiria a altres països com França, Alemanya, Irlanda, Bèlgica o Portugal, on l'estat ha assumit la investigació dels abusos del clero.

Tot això passa després que, ara fa un any, El País va fer públic un informe que destapava 251 casos d'abusos sexuals a Espanya, amb més de 1.200 víctimes. Un total de 385 pàgines fruit de tres anys d'investigació periodística que van entregar al Vaticà i a la Conferència Episcopal.

De les 251 acusacions de pederàstia, 94 haurien passat a Catalunya.


L'Església rebutja una investigació independent

La petició de la comissió s'ha presentat dos dies després de la reunió entre Pedro Sánchez i el president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal i arquebisbe de Barcelona Joan Josep Omella. En tot cas, cap de les dues parts va informar que haguessin tractat la pederàstia a l'Església.

Sí que se'n va parlar en una trobada anterior entre el ministre de la Presidència, Fèlix Bolaños, i el mateix Omella, que, després de visitar Roma, va explicar que totes les diòcesis investigaran els casos d'abusos recollits en l'informe d'El País. El cardenal, però, va rebutjar crear cap comissió d'investigació independent, entenent que n'hi ha prou amb els instruments de l'Església.

 

ARXIVAT A:
Església
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut